9 feb. 2013

Inför söndagen - Kärlekens väg

Söndagens texter - Fastlagssöndagen - Est 4:12-17 | 1 Tim 2:4-6 | Joh 12:20-33 | Ps 86:5-11

Kärlekens väg
Den kommande söndagen firas äktenskapet dag på olika platser i Sverige. Du kan läsa mer om det HÄR.

Söndagens texter handlar också om kärlek. En kärlek som ger sig ut för andra.

"...som vill att alla människor skall räddas och komma till insikt om sanningen. Gud är en, och en är förmedlaren mellan Gud och människor, människan Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen för alla, vittnesbördet när tiden var inne" (1 Tim 2:6)
 
"När Mordokaj fick höra vad Ester sagt lät han svara henne: ”Tro inte att du ensam bland alla judar skall komma undan bara därför att du bor i kungens hus. Tiger du i detta ögonblick kommer befrielse och räddning för judarna från något annat håll, men du och din fars familj skall gå under. Kanske var det för en stund som denna du blev drottning.” Då sände Ester detta svar till Mordokaj: ”Samla genast alla judar som finns i Susa och håll fasta för min skull. Ni skall inte äta eller dricka på tre dygn, varken dag eller natt. Jag och mina tjänsteflickor skall fasta på samma sätt. Sedan går jag till kungen, trots att det är mot lagen. Är jag förlorad, så är jag förlorad.” Mordokaj gav sig i väg och gjorde precis som Ester hade sagt till honom." (Est 4:12-17)

Den första texten från Nya Testamentet handlar om Guds kärlek. Gud vill att alla människor ska räddas. Därför gav Jesus sig själv till lösen för alla. Gud älskade människorna så mycket att han gav sin enfödde son för att ingen skulle gå förlorad utan få evigt liv (Joh 3:16).

Den andra texten från Esters bok talar om hur Ester riskerar sitt eget liv för att rädda sitt folk. Mordokai säger till Ester att det kanske var för just en stund som denna som hon fanns i den position hon fanns. Det kan vara på samma sätt med dig och mig. Vi kanske finns just nu i den tid som är inne för att förverkliga det som var avsikten med vårt liv.

Båda texterna handlar om Kärlekens väg.  De handlar om att ge upp något av sig själv, ja till och med att ge upp sig själv, för någon annans skull.

- Gud älskade så mycket att han gav offrade sig själv, genom Jesus, för att människor inte skulle gå förlorade.
- Ester älskade så mycket att hon var villig att riskera sitt eget liv för att rädda sitt folk.
- Älskar du människor så mycket att du är beredd att berätta för någon annan att det finns en möjlighet att bli räddad, frälst, genom Jesus Kristus?

Inga kommentarer: