10 feb. 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö den 10 februari

Veckorevy från min personlig utsiktspunkt 

Söndag igen....

Igår var vi på välkomstmöte på Templet i Stockholm för João Paulo och Karin Ramos. João Paulo kommer från Portugal och det är inte många som klarar av att uttala hans namn, så han kallas normalt för JP. Så man kan alltså säga, för att uttrycka sig kort, JP blir CS. CS betyder chefsekreterare och innebär att man är andreman för Frälsningsarmén i Sverige/Lettland.

Karin däremot är svensk och jag tror att hon blir TSWM. Jag är inte helt säker att jag fick till bokstäverna rätt, eller ens att det är rätt bokstäver. Men om det är rätt bokstäver betyder det: Territorial Secretary for Women Ministries.

Jag känner inte JP så väl, men jag känner till Karin lite mer. Eller i alla fall kände jag Karin förr i världen. På 80-talet var Karin Bibelskoleelev hos oss på Jelöy Folkehögskole i Norge. Hennes bästa kamrat på den tiden på skolan var Wenche Walderhaug från Ålesund i Norge. De var bägge två utmärkt duktiga bibelskoleelever. Jag kommer ihåg ett samtal som Rut och jag hade med Wenche och Karin i skolans auditorium efter en samling. Vi talade om deras framtid. De visste inte mycket om vad de ville bli då de blev stora. De visste överhuvudtaget inte så mycket om framtiden. Jo, en sak visste de. Och den saken var de helt säkra på: Frälsningsofficerare skulle de aldrig bli!

Nåväl, Wenche blev frälsningsofficer och är nu rektor på Jelöy Folkehögskole. Hur det gick för Karin vet ni väl alla.

Det var en fin gudstjänst. JP predikade med utgångspunkt i berättelsen om de fyra männen som bar den lame fram till Jesus, och påminde oss om Frälsningsarméns uppdrag: att rädda människor.

Under den gångna veckan har det annars handlat mycket om bokutgivning. Claphaminstitutet ger ut en antalogi på rupeba förlag till sitt årsmöte i Riksdagshuset den 20 februari. Du kan läsa mer om boken HÄR. Bara några timmar efter att jag la ut förhandsinformationen i en bloggpost kom den första beställningen.

För två månader sedan gav vi ut Ruts Dagboken på engelska, "Simple Musings for Simple Living", och i mars räknar vi med att ge ut den på norska.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Stockholm för gudstjänst igen. Och sen...en ny vecka. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: