26 feb. 2013

Jag tror på Frälsningsarmén!

Ja, jag tror naturligtvis först och främst på Gud. Jag tror också på Jesus. Jag tror på Bibeln. Och sedan tror jag också på Frälsningsarmén. Men jag tror inte på vilken frälsningsarmé som helst. Det här är den Frälsningsarmé som jag tror på:

1. Jag tror på en Frälsningsarmé som inte ber om ursäkt för vad den är.
Jag har hört dem som säger: "Frälsningsarmén är nästan en riktig församling". Och så gör man allt man kan för att försöka likna en "riktig" församling. Man försöker sjunga lovsångerna som man gör i andra församlingar. Man försöker forma gudstjänsterna som man tänker sig att "riktiga" församlingar gör. Men det kommer bara att leda till att man blir en dålig kopia av andra församlingar. Men vi är inte kallade att vara en kopia. Vi är kallade att vara ett original. Vi är en kyrka. Vi är en församling. Men vi är mycket mer än en vanlig församling. Vi är utåtriktade med en stark kallelse att bry oss om dem som Jesus brydde sig om. De som lider, misslyckats och har det svårt.

2. Jag tror på en Frälsningsarmé som tror på sin första lärosats.
Många kyrkor har idag tappat tron på Bibelns tillförlitlighet. Frälsningsarmén tror att Bibeln är det enda sanna rättesnöret för kristen tro och kristet liv. Om vi inte tror på Bibeln kan vi inte förkunna frälsning, förlåtelse eller ett liv i Andens kraft. Den enda platsen där vi kan finna dessa löften är i Bibeln. Och om vi inte fullt ut tror på Bibeln har vi egentligen ingenting att berätta för människorna utanför våra lokaler.

3. Jag tror på en Frälsningsarmé som kan skilja på det som är viktigt och det som är mindre viktigt.
En armé som spiller sin energi på det som är mindre viktigt kan inte segra i kampen som ligger framför. Vad är det som är viktigt? Gud vill att alla människor ska bli frälsta! Han tycker till och med att det är så viktigt att han han sände sin ende son att dö på ett kors för att ingen enda ska gå förlorad. Det är detta som är det viktigaste. Det är därför vi är en frälsnings-armé.

4. Jag tror på en Frälsningsarmé som är beroende av Gud.
Det stora problemet är inte att vi kan för lite utan snarare att vi kan så mycket. Det är så mycket vi kan göra med god kvalitet att vi ibland inbillar oss att vi kan klara det i egen kraft. Jesus säger "Utan mig kan ni ingenting göra". Den armé jag tror på har insett detta och lever i en total beroendeställning av Guds kraft och vägledning.

5. Jag tror på en Frälsningsarmé där soldaterna är renade genom Jesu blod och fyllda med Andens eld. Vårt motto är Blod och Eld. Vi måste vara blods- och eldssoldater. Renade och förlåtna i Jesu blod och fyllda med den Helige Andes eld.

6. Jag tror på en Frälsningsarmé som vågar vara synlig. Med uniformer, flaggor och allt annat som hör till att vara en Frälsningsarmé.
Varje gång du sätter på dig din uniform är det ett vittnesbörd om de Krigsartiklar du en gång skrivit på. Uniformen vittnar om vem du är och vad du tror på. Dessutom påminner den dig själv om vem du är.

Den Frälsningsarmén tror jag på....
...någon annan Frälsningsarmé tror jag inte på!

1 kommentar:

Jostein Nielsen sa...

Takk, Peter!
Det er dette som må "rendyrkes" i alt vi holder på med - Og - jeg tror det kan skje i vår tid!