25 juli 2013

Dags att skörda

Fälten har vitnat till skörd - Semesterbild 2013
"Säger ni inte att det ännu är fyra månader kvar till skörden? Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd" (Joh 4:35)

Lärjungarna hade missuppfattat situationen. De trodde säkert att det skulle bli skörd någon gång, men inte nu. Kanske om fyra månader. Kanske någon annan plats, någon annan gång. Men Jesus tillrättavisar lärjungarna och säger att det är nu det gäller. Det fanns en mogen skörd som lärjungarna inte hade sett eller förstått.

Det är dags att skörda här och nu. Inför skördetiden är det viktigt att iaktta följande fyra instruktioner:

1/SE (Joh 4:35)
Det gäller att lyfta blicken och se sig omkring och förstå att det finns en skörd. Många kommer inte att inse detta. De är alltför upptagna med att verksamheten ska fortsätta som den gör. Bara den som är beredd att lyfta blicken och se, kommer att kunna engageras i skördearbetet.

2/SKÖRDA
Skörda där du står. Se dig omkring. Be Gud visa dig vem i din omgivning som är redo att ta emot ditt vittnesbörd och din inbjudan.

3/BE
"Han sade till dem: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd." (Luk 10:2). Be skördens Herre om att han upplivar skördearbetare som kan ta del i skördearbetet.

4/FRÅGA
I berättelsen om vingårdsarbetarnas lön (Matt 20) står det om vingårdsarbetare som stått sysslolösa hela dagen. Jesus frågar varför de står sysslolösa och de svarar för att ingen har lejt oss (vers 7). Det var ingen som hade frågat dem. Fullt kapabla skördearbetare står sysslolösa därför att ingen frågat dem! Når frågade du sist någon om han/hon ville bli frälst? Når frågade du någon sist om han/hon ville bli frälsningssoldat? När frågade du någon sist om han/hon ville bli frälsningsofficer? Det kanske finns någon nära dig som bara väntar på frågan.
Fälten har vitnat till skörd. Har du upptäckt det? - Semesterbild 2013

Inga kommentarer: