6 juli 2013

Inför söndagen - Efterföljelse

SJÄTTE SÖNDAGEN EFTER TREFALDIGHET - Efterföljelse 
Söndagens texter:  Bibel 2000: Am 7:10-15 | 1 Thess 2:1-8 | Matt 16:24-27 | Ps 15

Vinna sitt liv
"Sedan sade Jesus till sina lärjungar: ”Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall finna det. Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men måste betala med sitt liv? Med vad skall hon köpa tillbaka sitt liv? Människosonen skall komma i sin faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar."  (Matt 16:24-27)

I Guds rike gäller ofta omvända principer. Den som ger blir rikare, den som mister sitt liv finner det, den som dör bort från sitt gamla liv blir levande. Den som är först ska bli sist och den som är sist ska bli först (Mark 10:31).

Jesus sa "Följ mig" och den som följer Jesus lever ett rikt liv. Då Jesus talar om efterföljelse säger han också: "Sannerligen, var och en som för min och evangeliets skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller mor eller far eller barn eller åkrar skall få hundrafalt igen. Här i världen skall han få hus och bröder och systrar och mödrar och barn och åkrar mitt under förföljelser, och sedan evigt liv i den kommande världen." (Mark 10:29-30)

Vill du leva ett rikt liv? Ge bort ditt liv till Jesus, låt Jesus vara Herre över ditt liv och följ honom. Jesus vill ha det som är helhjärtat.

Då jag var en ny kristen hade jag en god vän som sa "Jag tycker synd om alla halvhjärtade kristna. De går miste om den glädje som kan finnas i världen och de går miste om den överflödande glädjen det innebär att följa Jesus helhjärtat" Jag är benägen att hålla med. Den som vill vinna allt mister allt och den som mister sig själv vinner allt.

/PB

Inga kommentarer: