14 juli 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. En stor del av den här veckan har för vår del handlat om Sörlandsfestivalen norr om Lyngdal.
Lyngdalsstranden långt inne i en fjord
Lyngdal har en av de bättre badstränderna i landet och ett par gånger under veckan hann vi besöka stranden för en stund.

Vi upplevde Sörlandsfestivalen mycket positivt. En stor mottaglighet för ordet och längtan att komma djupare i relationen till Herren. Ett par som reste tillbaka till mycket små förhållanden i inlandet sa: "Nu längtar vi tillbaka hem, så att vi kan ge ut av allt det vi fått ta emot."

På måndagskvällen var det basar för att täcka utgifterna för Sörlandsfestivalen. Mycket folk var samlade och många hade kommit från de lokala bygderna, Lyngdal och Kvås. Basaren gav nästan 100.000 norska kronor. En enastående givmildhet för att finansiera konferensen!

Norska media har också funnits på plats och rapporterat. Förutom lokalpressen i Lyngdal har även Norge idag och Norska Dagen varit där. Jag är inte säker att reportagen kommer med i nätupplagorna.

Friluftsmöte i Lyngdal på lördagseftermiddagen
Under Sörlandsfestivalen sålde vi några exemplar av Dagboken på norska. Någon dag senare i veckan var vår son som bor på Jelöy hemma hos en av sina kamrater för att hjälpa honom med ett fönster (sonen är snickare). Kamraten sjunger i Mannssambandet och hade just kommit hem från Sörlandsfestivalen. Då sonen kom hem till sin kamrat såg han att det låg ett nyinköpt exemplar av Dagboken framme. Jag vet inte om sonen kommenterade detta för kamraten men då sonen senare ringde till oss var det med spelad indignation han påstod att vi gjorde på samma sätt som då maffian startade i USA. Sonen säljer nämligen boken i Norge och plötsligt ser han att det finns andra illegala försäljningsställen vid sidan av de officiella. Vi lovade att bättra oss.

Nåväl, det var kanske inte så mycket indignation i det telefonsamtalet, men Dagboken på norska säljs på två ställen i Norge. På FA-Handel på högkvarteret i Oslo (den finns också på Nettbutikken), och hemma hos Daniel och Jessica Baronowsky på Jelöy Folkehögskole, Karlstadveien 31C.

Nu är vi hemma på Färingsö igen och har besök av barn och barnbarn från Norge som vi snart kommer att få som grannar på Jelöy.

Söndagsmorgon hemma innebär också gudstjänst på Templet i Stockholm. Idag är det Rut och jag som ansvarar för mötet. Finns du i närheten är du välkommen. Det börjar 11.00.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: