28 juli 2013

Tidig söndagsmorgon den 27 juli

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Nu är det semester och vi är ute på en bilresa långt hemifrån. Under veckan har jag läst Per Ewerts nya bok Guldet blev till sand. Per Ewert är informationssekreterare i Claphaminstitutet och vi träffas regelbundet på institutets styrelsesammanträden.

Jag kommer att återkomma med kommentarer och citat från boken framöver, men så här presenteras boken på baksidestexten: "Vad är det som har gått snett i vår tid? Dagligen översköljs vi av enorma mängder kostnadsfritt och lättsmält utbud. Ständigt erbjuds vi genvägar till ett smidigare liv. Över hela samhället ligger ett mönster av förytligande och krav på omedelbar utdelning. Samtidigt längtar vi intensivt efter den tillfredsställelse som bara nås genom utmaning och uthållighet. Hur kan vi idag skilja det sanna guldet från det som glimmar falskt och till slut faller sönder till grus och sand?"

Boken är verkligen läsvärd. Den är en intressant analys av den tid vi lever och pekar på vad som verkligen är värt att leva för.

Under veckan har jag också arbetat med slutredigering av min kommande bok "Gåvoboken - Du är rikare än du tror". Jag hyser fortfarande förhoppning om att kunna trycka boken i sommar före flytten till Norge. Vi får se om det går.

Boken kommer att handla om de många olika gåvor vi får från Gud och hur vi kan ta dem i bruk i våra liv och i församlingens/kårens liv. Stefan har som vanligt hjälpt till med omslaget som presenteras här för första gången.

Här kommer ett utdrag från baksidestexten till den boken:

"Vad har man för glädje av att få en cykel som gåva, om man inte kan cykla?

-Du har kanske fått gåvor som du inte vet hur du ska använda?

-Du kanske är mer ”begåvad” än du någonsin anat?

-Du är kanske rikare än vad du tror?

Den här boken handlar om att det finns olika slags gåvor. Gåvor som fungerar med helt olika förutsättningar. Om vi inte förstår detta kan vi helt missa att använda

det Gud utrustat oss med. På vilket sätt är jag ”begåvad”, utrustad med gåvor? Hur kan jag använda de gåvor Gud har gett mig?

”Han har välsignat oss med all den andliga välsignelse som genom Kristus finns i himlen” (Ef 1:3)"

Under den gångna veckan publicerade jag det första avsnittet i "Tio steg framåt". Det började med att jag upptäckte att Frälsningsarmén i Norge lagt ut hela serien på sin hemsida. 

Jag har med anledningen av det fått en förfrågan om man kan vänta sig de övriga avsnitten publicerade på rupeba.se. Jo, vi räknar med att publicera ett avsnitt i veckan de följande tio veckorna. Både på norska och på svenska!

Det blev mycket om böcker den här söndagen. Men sommaren är en tid då vi kanske mer än vanligt har tid att läsa och reflektera.

Nu är det snart dags för ännu en sommarvecka. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: