16 jan. 2014

20 kadetter till Officersskolan i Norge???

Jesus säger att det finns en stor skörd och att det finns för få arbetare för att bärga in skörden. Jesus säger också i samma sammanhang vad vi ska göra för att råda bot på den situationen: Vi ska be skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd (Matt 9:37-38). Och ber, det gör vi just nu!

Vi hade löjtnantskurs förra veckan på Jelöy. Under kursen berättade jag att jag bad för att vi skulle få tjugo nya kadetter till Officersskolan i Norge i september i år.
Beskedet mottogs i tystnad. Jag är inte helt säker på hur jag ska tolka tystnaden, men jag tror att den bottnade i förvåning. Man tänkte kanske att så många kadetter har vi inte haft i Norge i överskådlig tid tillbaka. Någon kanske tänkte att det är OK att be om 20 kadetter, men är det inte lite väl vågat att tala om att man ber om det.
Det finns ingenting idag som tyder på att det skulle bli någon anstormning till Officersskolan. Jag är inte helt säker men jag tror att det idag är 4-6 kandidater antagna.

Rut och jag började tala om tjugo kadetter för ett par månader sedan. Nu ser det ut som om det är fler som börjat be för det. Jag har sett siffran tjugo dyka upp på fler ställen och har hört fler som börjat tala om det.

Det finns säkert de som tycker att det är att ta i då vi säger att vi ber om tjugo nya kadetter. Men då vi har en så stor Gud tycker jag det är genant att be om för lite.

Men om det inte blir tjugo kadetter?
Det kan i så fall bero på flera saker.
-Jag har bett för dåligt
-De som Gud kallade hörde inte vad Gud sa
-De som hörde vad Gud sa var inte villiga att gå

Men nu är inte läge att finna ursäkter varför det inte blev 20 nya kadetter. Nu är det läge att be och tro för 20 nya kadetter.

/PB
Detta var det andra inlägget i miniserien om väckelse. Fler är på gång.
Det första inlägget finner du här:
Är det väckelse på gång?   

Inga kommentarer: