4 jan. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 5 januari

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet.

Så var det söndag igen. Det ser inte ut som det brukar i januari. Förra söndagens promenad utefter Jelöys kust påminde mer om en varm vårdag än en vinterdag.
Söndagspromenad på Jelöy
Under veckan har vi också passat på att byta år. 2013 är slut och 2014 har just börjat. Under Nyårshelgen hade Frälsningsarmén inbjudit till en stor nordisk ungdomskonferens på Jelöy. Det var 90 ungdomar från Sverige, 90 från Norge och 20 från Danmark. Rapporterna från konferensen var goda.

Eftersom jag har passerat "bäst-före-datum" för att vara deltagare på  tonårskonferenser var vi upptagna med andra aktiviteter. Nyårsafton firade vi tillsammans med "svenskkolonin" på Jelöy. Vi invandrare måste ju hålla ihop.

Nyårsdagen var det ekumeniskt möte i Moss kirke för alla församlingar i staden.

Jag ser att flera bloggare nu redovisar bokslut över besök på sin hemsida under 2013.

Stefan Swärds blogg, en av Sveriges mest besökta och inflytelserika kristna blogg, skriver att sidan under 2013 haft 378.000 besök. Den sidan är värd ett besök.

En annan blogg som jag ofta kollar in och citerar är Efterkristus.nu. Det är Olof Edsinger och några andra unga teologer som skriver bra artiklar med kristen undervisning. Där kan man läsa att sidan haft 33.000 besök under året med ett genomsnitt av 91 besök per dag. Den sidan är också värd ett besök.

Hur har det gått för rupeba.se? Jo, vi står oss gott som en av Sveriges mest besökta kristna hemsidor. Under året har vi haft 107.000 besök. Det blir drygt 2.000 besök per vecka. Den sidan besöker du just nu.

Under veckan har vi också dragit igång vår stora bibelläsningskampanj UTMANINGEN. Tack alla ni många som har antagit utmaningen. De som anmält sig har nu fått den digitala bibelläsningsplanen med mer än 700 länkar till bibelställen och kommentarer. De har också börjar få utskicken med studiefrågor till de kapitel vi läser varje vecka. Det är inte försent att anmäla sig nu. Man kan faktiskt anmäla sig när som helst under året. Man kan börja var som helst och fortsätta ett år framåt, så har man läst hela Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Läs mer HÄR...

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp för backen till förmiddagsgudstjänsten. Idag är det "Paktsgudstjeneste", det blir väl ungefär "Förbundsgudstjänst" på svenska.

Sedan kommer en spännande vecka. Vi har samlat territoriets alla löjtnanter till kurs. Det blir 23 löjtnanter plus Rut och mig, som också är löjtnanter. Det blir dagar fyllda med undervisning och gemenskap "oss löjtnanter emellan".

Nästa vecka fyller Moss kår 125 år. Det firas med stor middag och konsert med "Mannssambandet". Du kan lyssna på dem HÄR...(Från en dålig liveinspelning under en konsert i Danmark)

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky


1 kommentar:

Anonym sa...

Idag detta dag är en unik att leva med Jesus och blir välsignat för frälsning med oss in Jesus blods skull och min önskan är idag kan många bli frälsta och få himmelska ljus in sig med and kraft och han hjälpre dej och mej in till fröjd och seger i varje dag med Jesus tack med välsignelse ,keijo södertälje