10 jan. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy (Norge)

Personlig veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Dom säger att det börjar bli ljusare om dagarna, men så här mörkt var det då Rut och jag gick ned till posten med ett brev en kväll i veckan. Jag vet inte om du ser något, men månen syns i alla fall på andra sidan fjorden. Där ser man också ljusen från de många husen i Moss och man kan till och med se bilfärjan som trofast tar sig mellan Moss och Horten.

Nu börjar arbetsåret ta fart efter att hoppat hage mellan helgdagarna. De kommande helgera är vi inbokade på bibelhelger och mötesserier i Skien, Dröbak, Sandefjord, Moss och Odnes. Däremellan ska vi tala på en veckas officersmöten i Tyskland. Det känns bra att vara igång igen och vi har stor förväntan till vad Herren vill göra bland oss.

Bibelutmaningen 2015 har kommit igång bra. Men till min förskräckelse fann jag en massa obesvarade anmälningar i min "skräplåda" för inkommande mejl. Den kollar jag normal aldrig. Nu har jag kontaktet dem det berör, men skulle du ha anmält dig utan att få svar, försök igen.

Bland skräpmejlen fann jag även följande hälsning:
"Ja, jag vill vara med i "Utmaningen 2015" också!
Tack för ert engagemang och er iver att hjälpa oss lärjungar att komma närmare Jesus i vår vardag.
I den här världen finns ett sådant stort utbud med informaion av "denna världens ande" som man matas med varje dag vare sig man vill eller ej, att det är helt nödvändigt att ha som vana att läsa Bibeln och be varje dag.
Jag känner att det är en förutsättning för att jag ska kunna ta min tro på allvar, och bekänna mig till den ute i min vardag.
Jag upplever att skillnaden mellan att läsa Bibeln och be sporadikt, mot att göra det till en vana, - det är som att gå från att ha Jesus som en bekant till att ha Honom som en nära anhörig"

Ja, det var visdomsord från en god vän. Vill du också skaffa dig en god vana? Du får gärna vara med du också i Bibelutmaningen 2015. Läs mer om det HÄR.

Under veckan läste vi från bibelläseplanen i 2 Krönikeboken 34 om Josia och hur de fann den gamla boken med Herrens lag då man rustade upp Templet. Den hade varit bortglömd en lång tid. Det ledde till att man förnyade sitt förbund med Herren och helhjärtat höll sig till Guds ord. Tänk om människor i Sverige skulle finna fram till boken som för många varit bortglömd. Tänk vilket resultat det skulle få om vi igen blev ett bibelläsande folk. Du kan kanske förresten inspirera någon du känner att börja läsa Bibeln regelbundet.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp till kåren på förmiddagsgudstjänst och medlemsmöte. Och sedan kommer förmodligen en ny vecka.

Jag önskar dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: