12 aug. 2018

Kursändring i förkunnelsen

- Holger Nilsson i Hemmets Vän -
Det har skett en förändring under de senaste årtiondena när det gäller undervisningen på eskatologins område, alltså läran om de yttersta tingen. Denna omväxling har skett utan att den har varit tydligt uppenbar, utan det har skett mer eller mindre i det tysta. Därför är det viktigt att detta kommer i ljuset....

Att budskapet om Jesu tillkommelse i de flesta församlingarna har blivit något som sällan förkunnas, kan också kopplas till den utbildning som blivande pastorer genomgår. Inte heller får de pastorer som nu utbildas undervisning om Guds plan med Israel och det som han håller på att göra genom upprättelsen av landet och folket. Detta är det största tidstecknet på Jesu återkomst. Judarnas församlande till sitt land, som var en grundförutsättning som skulle ske innan Jesu återkomst, har vi nu i vår generation fått se.

Ser och förstår man inte det, är det inte heller att undra på om man inte lever i en tro och förväntan på att Jesus kan komma när som helst. Den profetiska förblindelsen är stor, lika stor som den kris som vi just nu genomgår i svensk kristenhet.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: