5 aug. 2018

Tidig söndagsmorgon den 5 augusti

Tankar från min högst personliga utkikspunkt på livet

Livet efter pensioneringen - del 2
Jag skrev förra söndagen om de första fyra åren efter pensioneringen då vi arbetade heltid för Frälsningsarmén i Norge (Du kan läsa det inlägget HÄR.)

Jag avslutade det inlägget med orden "Då vår tid i Norge började närma sig sitt slut sa jag flera gånger till Rut att jag trodde att vi skulle få ytterligare tio år i aktiv tjänst för Herren. Jag sa det halvvägs på skämt, men också halvvägs på allvar. Jag påstår inte att det är profetiskt, men man vet ju aldrig..."

Nu har det första av de tio åren gått. Hur gick det och vad gjorde vi under det första året?

I förbindelse med att vi flyttade hem till Sverige fick vi en förfrågan från Frälsningsarmén att arbeta i varsin deltidsställning under ett år. Det tackade vi ja till och en stor del av tjänsten utförde vi i Riga. Vi var under skolåret 2017-18 i Lettland sex tiodagarsperioder. Riga första kår väntade på nya kårledare från USA och vi fick i uppdrag att ansvara för en stor del av verksamheten på Riga under den tid kåren var utan ledare.

Under varje period i Riga ansvarade vi för helgens möten två söndagar efter varandra. Vi hade kårnämndsmöten, soldatförberedelsekurs, bönemöten och utåtriktade aktiviteter. (Bilden är från ett onsdagsmöte på Riga 2).

Förutom engagemanget i Riga var vi också mentorer/coacher för ganska många officerare i Sverige och i Lettland.

Vi har ju huvudsakligen varit borta från Sverige de senaste 7-8 åren och det är flera generationer nya officerare som vi aldrig har träffat. Vi har verkligen många fantastiskt fina unga officerare i territoriet!

Förutom tjänsten som vi var anställda för, gjorde vi också en del andra saker. Vi var talare på Bygget Norr i Örnsköldsvik, vi hade bibelhelger i Södertälje, Stockholm, Torshamn (Färöarna), Kristiansund (Norge). Dessutom hade vi en kurs för socialarbetare "Det goda samtalet" på sammanlagt tre dagar under januari och februari.

Vid sidan av detta lägger jag ganska många timmar varje vecka på vår hemsida www.rupeba.se (som jag också lägger ut på Facebook). Det är också en viktig del av vår förkunnartjänst. Vi har flera hundra besök varje dag på våra digitala sidor.

Nu är det första av de tio åren slut. Nu laddar vi om för det kommande året. Vad är planerna för 2018-19? Det tänkte jag återkomma till nästa söndag.

Till dess önskar jag dig en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: