10 juli 2010

rupebas morgonkoll - 10 juli

Glimtar från nyhetsflödet lördagen den 10 juli

- Vid sidan av politiken i Almedalen
Västervikstidningen "I begynnelsen var partipolitiken, nu är det så mycket mer. Det är Almedalen som åsyftas och nedan gör Ola Mårtensson ett nedslag vid sidan av partipolitiken men i en kampanj som delvis knyter an till det stundande valet - Jesus for President.
Myllret av människor på Visbys gator och torg avtar ganska snabbt då man tar sig några kvarter bort från huvudgatorna, Almedalen och Donners plats. På Mellangatan ligger Frälsningsarméns lilla kafé i en mysig rosenträdgård-en oas i Visby när Visby är som mest hektiskt. Där träffade jag under torsdagsförmiddagen Eric Andersson som besöker Visby med anledning av Almedalsveckan. Eric Andersson är pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm och en av dem som är engagerade i kampanjen Jesus for President."


- Frikyrkor ger sig in i valrörelsen
Från Sveriges Radio.se:
"På onsdagen presenterades något så ovanligt som ett kyrkornas eget valmanifest under Almedalsveckan på Gotland.
Det är sex olika frikyrkor som gått samman för att försöka lyfta in de existentiella frågorna i valdebatten.
Trots att det är ett valmanifest som helt saknar konkreta politiska förslag, så tycker frikyrkopastor Niklas Piensoho att man ska se det som att kyrkorna nu ger sig in i valrörelsen.
– Det är vad vi vill. Vi vill ge oss in i valrörelsen men inte för ett enskilt politiskt parti utan för att lyfta några viktiga frågor."

- Tvättade fötter ska sätta fokus på Jesus

Dagen. "Visby. Jesus tvättade sina lärjungars fötter. För att visa att vi ska tjäna varandra, inte oss själva. Så i Visby tvättade ungdomar från projektet" Jesus for president" fötterna på Almedalsbesökare.
Senare på kvällen presenterades hela konceptet på ett (G) som i Gud-seminarium hos Frälsningsarmén."
- Almedalsveckan dag 6
Almedalsveckan börjar lida mot sitt slut. De största partierna har talat och många har rest hem från Visby. Då var det KD:s och Göra Hägglunds tur att presentera sig och Hägglunds budksap var:
– Jag vill att vi ska vara politikens gränspolis. Vi ska vara det parti som bevakar politikens gräns mot det civila samhället och som slår vakt om privatlivets helgd. SvD

- Börja i rätt ände
Dagens andakt i högerspalten talar om garnnystan och att börja i rätt ände. Du kan läsa andakten på svenska, norska eller engelska.


- Frimodighet och uthållighet
Den dagliga bibelläsningen i NT är från Hebreerbrevet 10 och handlar om  Frimodighet och uthållighet

1 kommentar:

Crille sa...

Läs Julia Caesars nya krönika idag om den ur många synpunkter skabrösa Almedalsveckan. Här finns länkarna:

www.korta.nu/jc