7 juli 2010

rupebas morgonkoll - 7 juli

Glimtar från nyhetsflödet onsdagen den 7 juli


Almedalsveckans tredje dag var det Folkpartiets och Jan Björklunds tur att visa upp sig. Äldrevården och skolan var två huvudpunkter i Björklunds tal enligt SvD och Björklund framhöll att "Vi går till val med framtidens ideér" . SvD:s retorikexpert kommenterar att Björklund talade till känslorna genom historier, men var själv dålig på att visa känslor.


Dagens och Frälsningsarméns seminarieprogram "(G) som i Gud" bjöd under tisdagen på tre seminarier:
-Platsar Gud i biståndsarbetet? Om religionens ökande roll i världen och hur det påverkar biståndsarbetet.
-Arbetets värde - och värdet av arbete, med bland andra Wanja Lundby-Wedin.
-Politiken och livet, en samtalskväll med Göran Johansson, före detta kommunalråd i Göteborg.


På torsdagseftermiddagen 8 juli, strax före Mona Sahlins tal, äger en debatt rum i Almedalsveckan mellan ateister och kristna på temat ’Gud i politiken - bra eller dåligt?
Ateisterna företräds av bland andra Christer Sturmark, ordförande för Humanisterna. Det kristna perspektivet företräds av Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, och av Tuve Skånberg, direktor för tankesmedjan Claphaminstitutet. Inför den debatten skiver Tuve Skånberg en debattartikel med titeln Gud behövs i politiken.
Från den engelska sidan: Dr Martin Luther king´s dream today.
Mats Tunehag writes in Världen idag about thoughts by Martin Luther King´s Niece Dr. Alveda King.
She states: "Today’s unborn are yesterday’s blacks – best kept out of sight and out of mind lest they remind us of the injustices we commit."

Dagens andakt i högerspalten handlar om vikten av att hoppa på rätt tåg. Du kan läsa andakten på svenska, norska och engelska.

Mini-kommentaren till den dagliga bibelläsning:
Den störste - Hebreerbrevet 7

Inga kommentarer: