18 juli 2010

Söndagsmorgon den 18 juli

Det har varit en varm vecka! Dagens Nyheter berättar att första halvåret har slagit värmerekord ända sedan man började med fasta temperaturmätningar globalt. Och ändå så hade vi den kallaste vintern i Lettland på lång tid.

Det är då man har besökande turister som man tar tillfället att se på staden man bor i. Förra helgen och i början på veckan hade vi för första gången besök av lillasyster i Riga. Efter att ha kommit hem från soldatinvigningen på västkusten förra söndagen tog vi en sen kvällspromenad i Riga. Och där vid kanalkanten låg det en ensam turistbåt och väntade. Den drevs av en el-motor, så vi gled helt ljudlöst ut på kanalen. Vi såg till och med en bäver i arbete på stranden då vi drog förbi. Sedan svängde båten ut på den breda floden Daugava i solnedgången. Det var magiskt fint.


 
Runt Riga finns det också fantastiska stränder. Och då det har varit så här varmt badar folk till och med in i solnedgången.


I Riga har man just nu någon form av jubileum om julgranen med många julgransdekorationer i Riga. I Lettland tror man att julgranstraditionen kommer från Lettland. I resten av världen vet man att den kommer från Tyskland, men vi har varit finkänsliga nog att inte tala om det i Riga.
Här är en av julgranarna i Riga som delvis skyms av lillasyster.
 
En höjdpunkt under veckan har naturligtvis varit den stora ungdomskonferensen i Stockholm. Under lördagen intog Frälsningsarmén Kungsträdgården.
 
 Från 15.00 på lördagen till 22.30 serverades ett non-stop-program från scenen. Regnet hängde i luften, men fick inte lov att komma ned.  Se speciellt inlägg från lördagen i Kungssträdgården.

I övrigt önskar jag en välsignad kommande vecka.
Peter Baronowsky

1 kommentar:

Konferens västkusten sa...

Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.