29 juli 2010

rupebas morgonkoll - 29 juli

Svenska kyrkan böjer sig för Pride.....skriver Bitte Assarmo i en kommentar i Världen idag. Hon skriver:
"Pride har åter
intagit Stockholms gator och glitter och glamour utlovas till alla besökare. Ja, och så kärlek förstås. Det är ju allmänt känt att Pridefestivalen är just en kärleksfestival med idel glada och lyckliga människor. Vi som inte deltar är därför med automatik kärlekslösa, fördomsfulla och reaktionära.
Sådan är trenden i dag, och ve den som vågar ifrågasätta den. Sveriges debattklimat är så lågt i tak att alltfler böjer sina ryggar och ålar sig fram som ett kräldjur i träsket.
Det är naturligtvis den huvudsakliga orsaken till att Svenska kyrkan numera är med på ett hörn i den allmänna kärleksyran. Fullkomligt ryggradslöst, och utan hänsyn till vare sig den tro man påstår sig representera eller till de troende man borde tjäna, har man anammat queerrörelsens moralbegrepp. Inget tycks viktigare för Svenska kyrkan än att anpassa tron efter det sekulära samhället – och i synnerhet efter queertänkandet."
Läs hela inlägget här.

Irrlärare på Livets Ord...
...lyder en rubrik på Dagens ledare. Dagen-artikeln har inte mycket gott att säga om Benny Hinns besök på Livets ord och debatten fortsätter.... Stefan Swärd har fått mycket kritik för sin delvis positiva skildring av Benny Hinns möte på lördagskvällen. Swärd går nu i försvar och börjar sitt inlägg med orden:
"Det har varit en mycket omfattande kritik mot mitt inlägg om Benny Hinn häromdagen. Vill nu bemöta kritiken. Om jag är en åsna eller inte, har ett dåligt omdöme eller inte - det överlåter jag åt andra att avgöra. Det finns dock vissa punkter av kritiken som jag mer aktivt vill kommentera."

Grymt roligt - Frälsningsarmén i Stockholm...
...utbrister Stefan Swärd i ett mindre kontroversiellt inlägg från Frälsningsarméns ungdomskongress i Stockholm. Han syftar på afrikanska frälsningssoldater som släpper loss på tunnelbanan i Stockholm. Du kan se klippen från Emmanuel Karlstens blogg här.

Till uppbyggelse
Dagens Andakt i högerspalten handlar om söka härliga känslor eller att söka att göra Guds vilja och kommentaren till dagens bibelläsning från Apostlagärningarna 16 har temat:  Bojorna faller av.

Inga kommentarer: