22 juli 2010

rupebas morgonkoll - 22 juli

Glimtar från nyhetsflödet torsdagen den 22 juli
Gör kyrkan lika tillgänglig som ICA
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:  "Jag tror att församlingsledare ska tänka som butikschefer vid ICA, Coop och IKEA. Ingen affärsidé bygger på att ha ett begränsat öppethållande en dag i veckan under två timmar."

Benny Hinns mirakel är svåra att bevisa
Dagen publicerar en längre artikel om Benny Hinns påstådda helanden, om Benny Hinns lyxliv och om sanningshalten i flera av hans påståenden. Även om mycket av detta är känt attraherar Benny Hinn massor av människor till sina möten.
Avståndet känns enormt mellan Benny Hinns livsstil, hans framträdande på scenen och den Jesus han predikar och många frågar sig nu, som så många gånger förr, hur det kan komma sig att Gud kan använda människor som lever i en etiskt diskutabel livsstil.
Svaret kanske är att om Gud bara kunde använda oklanderliga människor i sin tjänst - finns det då någon som Han kunde använda?

Starka upplevelser på ungdomskonferens
Från den norska sidan:   Fra norske Perleportalen.no:  "- Jeg er blitt utfordret til å gjøre mer alvor ut av kristenlivet og forholdet til Frelsesarmeen, sier Peter Eide. Han er en av omkring tusen unge fra hele verden som deltok på Frelsesarmeens ungdomskonferanse i Stockholm."

Ett skepp kommer lastat med tro, hopp och kärlek
Gotlands Allehanda:
"Missionsbåten Elin utgör något av en motpol till de övriga farkosterna i hamnen under Stockholmsveckan. Från sin plats i yttre hamnen sprider missionsbåten sin musik och sitt kristna budskap."

Arken satsar på mirakel dygnet runt i tio dagar
Dagen"I helgen inleddes församlingen Arkens Mirakelfestival i Kungsängen utanför Stockholm.

- Ni som behöver sova ut, bör ha gjort det redan, hälsade pastor Gunnar Bergling de cirka 400 personer som kom till inledningsmötet på fredagskvällen. Och fick skrattarna på sin sida."

Andakt och uppbyggelse
Dagens Andakt i högerspalten handlar om känslan av att vara utlämnad i en sekulariserad värld och kommentaren till den dagliga bibelläsningen från Apostlagärningarna 9 har temat
: Att lida för evangeliet

1 kommentar:

Lelle sa...

Som vanligt har Stanley tänkt när han kommer ut med något.

Har ofta förundrat mig över hur stora pingstkyrkor med tudenstals medlemmar och många anställda varken har öppet in till kyrkan eller kan nås per telefon! De har telefontid någon enstaka timme i veckan!

Är inte vi måna om att människor skall komma till oss? Hur kan vi då stänga???

Gör som Klara kyrka, öppna kyrkan och låt några medlemmar vandra omkring där som värdar, ber och träffar sökande människor, så att Guds hus blir ett bönehus.