21 juli 2010

rupebas morgonkoll - 21 juli

Onsdagen den 21 juli (Bild: Daniel Viklund)
"Makalöst och omtumlande"
Daniel Viklund uttrycker sin tacksamhet över Frälsningsarméns världsungdomskonvent i Stockholm på sin blogg på Blod och eld:
"Sedan i tisdags har jag varit med bland de svenskar som arbetat med den internationella ungdomskonferensen "Raised Up" i Stockholm!
Det har varit obeskrivliga dagar!
Att få möta den unga internationella Frälsningsarmén och hela det internationella och nationella ledarskapet under fyra intensiva dagar har varit fullständigt makalöst och omtumlande!
Vilka möten! Vilken hängivenhet! Vilken övertygelse! Vilken ödmjukhet! Vilken radikalitet! Vilken tro! Vilken helig stolthet över Frälsningsarmén! Vilken lovsång! Vilka vittnesbörd! Vilka budskap! Vilka segerrapporter! Vilken framtidstro! Vilken generostiet! Vilken kärlek!

Det kommer att bli svårt att förmedla intrycken från denna vecka, men nödvändigt. Det internationella perspektivet är som en vitaminbomb in i vårt svensk-lettiska territorium!
Tack till alla som lade ner ofattbart mycket arbete för att detta skulle kunna genomföras."

Oas-möten i Borås
Oas-rörelsen, en väckelserörelse inom Svenska kyrkan håller just nu sin konferens i Borås.
-SR sjuhärad skriver om den fyra meter höga Jesusstatyn som välkomnar konferensdeltagarna: Jesus välkomnar till festival
-Kyrkans tidning skriver:  Oasmöte lockar 5000 till Borås
-Dagen skriver:  Oasmöten lockar fler från frikyrkorna

Kan kärleksbudskap kränka?
Kan man bli kränkt av att någon önskar en Guds frid eller av att någon säger jag ber för dig?
  Det frågar sig en krönikör i Blekinge Läns tidning och berättar om politiker som reagerar mot att ett hospits beksriver sig själv som vilande på kristen grund och om en skola som anmälts anonymt för att en präst på en skolavslutning talat om kristendomen.

Andakt och uppbyggelse
Dagens andakt i högerspalten handlar om jordens förmåga att ta upp regn och kommentaren till dagens biblläsning från Apostlagärningarna 8 har som tema:
"Gå nu..."

Inga kommentarer: