13 okt. 2010

rupebas morgonkoll - 13 oktober

SD-hatet har gått för långt
Carin Stenström skriver i Världen idag - "I fråga om Sverige­demo­kraternas inträde i riksdagen har media och etablerade politiker inte uppträtt korrekt, inte fördömt våld och mötessabotage, inte försvarat yttrandefriheten, inte respekterat valresultatet. En enda riksdagsledamot, centerpartisten Staffan Danielsson, har öppet haft modet att förklara att han kommer att hälsa på och samtala med de valda kollegerna i Sverigedemokraterna. Det är illa ställt när det krävs civilkurage för en sådan självklarhet.
Det är ett bedrövligt skådespel som pågår. Å ena sidan driver man hotkampanjer för att skrämma politiker att gå in i uppdrag på kommunal nivå, å andra sidan rapporterar man med förtjusning när skrämseltaktiken lyckas, att ”ännu en sverigedemokrat hoppar av”


SD och Humanisterna mot samma mål
Dagen - "Både Sverigedemokraterna och Humanisterna stöder sina argument på förlegad forskning. Det är en av slutsatserna i den nya boken "Farlig förenkling - religion och politik utifrån Sverigedemokraterna och Humanisterna", Bokförlaget Nya Doxa, 2010. Författare är Elisabeth Gerle, etikforskare vid Svenska kyrkans forskningsenhet och adjungerad professor i etik, särskilt mänskliga rättigheter, vid Uppsala universitet."
Debatt artikeln är skrivean av  Ivar Gustafsson, Maare Tamm, Bengt Malmgren Artikelförfattarna är Fellows vid Claphaminstitutet

Inga kommentarer: