29 okt. 2010

rupebas morgonkoll den 29 oktober

Bara alkoholfri zon hjälper missbrukaren
Patrik Skogsberg skriver i Sändaren - "Tio procent av Sveriges befolkning räknas i dag som alkoholmissbrukare, och det drabbar på ett tragiskt sätt både den enskilde, de anhöriga och övriga samhället. Alkoholmissbruk är nutidens absolut största samhällsproblem.
Men vad är då lösningen? Jo, en av de viktigaste faktorerna för att människor ska komma ut ur missbruk är att det finns alkoholfria zoner, där det erbjuds en nykter gemenskap. Och under de senaste 150 åren har frikyrkan varit denna alkoholfria miljö som har hjälpt tusentals missbrukare tillbaks till ett värdigt liv
."

Religionskritiker ofta främlingsfientliga
Svenska Dagbladet - "I den allmänna debatten har förbundet Humanisterna relaterats till fenomenet religionskritik och främlingsfientlighet. På Svenska Dagbladets Brännpunkt (23/10) har Malin Jonason – som hoppat av från förbundet Humanisterna – jämfört förbundets religionskritik med främlingsfientlighet och intolerans. På DN debatt (11/9) har etikforskaren Elisabeth Gerle länkat förbundet Humanisternas och Sverigedemokraternas renhetsideal om ett enhetssamhälle till varandra."

Inga kommentarer: