19 dec. 2011

Morgonkoll 19/12

rupebas morgonkoll den 19 december
 

Global nutidshistoria ur israeliskt perspektiv
Hemmets vän - "Att läsa boken är att få en djupare insikt i global nutidshistoria, skriver Stanley Sjöberg. Han har läst Lars Adaktussons innehållsrika självbiografi ”Världens bästa story”.
Lars Adaktusson beskriver också sin förvåning över att ”bristerna i den israeliska demokratin har framställts som ett allvarligare problem än det brutala förtrycket i Mellanösterns diktaturer”. Även om några av dessa har fallit under de senaste månaderna är iakttagelsen fortfarande aktuell när fundamentalistiska islamister ser ut att ta makten och vilja införa sharialagar och nu upprepar hotet att fördriva judarna från sitt land.
Lars Adaktussons bok erbjuder en spännande och informationsrik läsning om det som händer i världen och som den kände tv-redaktören nu låter oss få veta lite mer om på ett personligt sätt
."

Julgrytan moderniseras
Dagen - "Nu får Frälsningsarméns välkända julgryta mobila kortläsare. Kontaktbrist ska inte hindra folk att ge bort omtanke, menar man.
I över hundra år har Frälsningsarméns julgryta puttrat i stadsvimlet, och samlat in julpengar till människor som har det svårt. I år finns julgryta på fler än 80 platser, och på några av dem finns mobila kortläsare
."


”Den kristna tron gör att jag känner mig trygg i tillvaron”
Kyrkans Tidning - "Kärnan i den kristna tron är kärleksbudskapet: tanken att vi som människor har skyldighet att älska och förlåta varandra. Det säger finansminister Anders Borg i en personlig intervju med Kyrkans Tidning. "

In English

Christmas gift from Charisma.
To download and share “The Wonder of Bethlehem”, by Fuchsia Pickett, click here.

Inga kommentarer: