14 dec. 2011

rupebas morgonkoll den 14 december

morgonkoll

Tömdes på 370 miljoner kronor

Aftonbladet - "Hälften av Swedbanks bankomater tömdes när ryktena om kollaps spreds.
Vid 17-tiden i dag hade 370 miljoner kronor tagits ut – och nu utreder lettisk polis händelsen.
– Läget har stabiliserat sig nu, säger Thomas Backteman, bankens kommunikationsdirektör
."

 Frälsis tvingas lägga ner fotbollslag
Nyheterna P4 Sörmland - "Frälsningsarmén i Eskilstuna tvingas lägga ner Real Stars FF, den fotbollsförening man drivit i två säsonger. Pengarna är slut. Laget bildades för att somaliska ungdomar skulle ha en vettig fritidssysselsättning."

Vad vi faktiskt tror
Lukas Berggren skriver i Världen idag - "Som kristna har vi blivit anförtrodda både ett missionsbudskap och ett missionsuppdrag. Bibelns budskap och Bibelns uppdrag. De kan inte särskiljas från varandra utan att vi hamnar fel. Eftersom vi är människor, så överbetonar vi ibland det ena på bekostnad av det andra. Antingen är vi så upptagna med att utforma rätt lära att vi glömmer att vi har en hel värld som behöver höra evangelium. Eller också är vi så uppdragsorienterade och inriktade på att vinna människor att vi glömmer bort det budskap vi är satta att förvalta.
Vi lever i en tid som är utmanande för kristenheten. Sekulariseringen är påtaglig och många sammanhang kämpar för sin överlevnad. Initiativ som väcker evangelisationen till liv och får folk i rörelse för att nå omgivningen med evangelium är därför lovvärda. Det finns ett stort behov av att rusta vanliga kristna att vinna grannar, vänner, familj och kollegor för Jesus. Den akuta situationen – att kyrkor och församlingar sakta men säkert krymper – borde väcka en iver i oss för att nå människor med evangelium.
"

Inga kommentarer: