7 dec. 2011

rupebas morgonkoll den 7 december

Morgonkoll

Att jobba långsiktigt för Guds rike

Ulf Ekman skriver i Världen idag - "Väckelsekristendomen är präglad av vad Gud gör just nu.  Idag är frälsningens dag. I dag rör Gud vid våra hjärtan och söker oss. I dag kan vi vända om. Vi vet inte vad som händer i morgon. I dag kan Jesus röra vid oss, hela oss och befria oss. Allt detta är viktigt och får aldrig glömmas bort. Den tro Jesus uppskattade bland dem som kom till honom, var den förväntan de hade på honom att han ville och kunde gripa in, just i den stunden. Så var det med kvinnan med blödningar och så var det med den syro-feniciska kvinnan och många andra. Förväntan på och öppenhet för vad Guds Ande gör just nu, är ett verkligt tecken på väckelsetro. När en atmosfär av tro och förväntan finns, kan så mycket hända."

Trångt i EU för ideellt arbete
Hasse Boström skriver i Dagen - "EU-kommissionen håller fast vid att ideella föreningar i Sverige inte ska undantas från skyldigheten att redovisa moms. Därmed struntar den både i Europaparlamentets åsikt och vad det svenska folket tycker."

”Vi måste hålla fast vid det väsentliga i vår tro”
Dagen - "Man ska inte vara naiv. Det finns djupgående och viktiga skillnader." På torsdagskvällen möttes evangelikala och katolska företrädare i Stockholm för att prata om ekumeniken i Sverige. Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, konstaterade att det fortfarande finns kvar motsättningar."

Fattiga barnfamiljer i Linköping
ÖstgötaCorrespondenten - "Kerstin Lundholm basar för Frälsningsarméns sociala verksamhet i Linköping. Just nu planerar hon för julklappsutdelningen den 13 och 15 december.
Presentkort och matkassar samt julbord i Frälsningsarméns lokaler för mer än ett hundra familjer
."

Inga kommentarer: