26 maj 2015

Apokalypsens röda häst! (April 1994)

Apokalypsens röda häst! - Att bevara Guds frid i svåra tider - David Wilkerson

"Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma." (Kolosserbrevet 3:15)

I denna enda vers ryms en otrolig befallning: Hela Kristi Kropp har blivit kallad av Gud att låta Hans frid styra och regera våra hjärtan, tankar och kroppar!

Guds frid skall vara medlaren i våra liv och sitta som härskare över alla ting. Skulle någonsin detta kall ha behövt ljuda, så är det idag i denna tid av uppror och förvirring! Uppenbarelseboken 6:4 talar om en röd häst som rider över hela jorden, med detta mandat:

".... och åt honom som satt på den gavs makt att ta bort freden från jorden och få människor att slakta varandra. Och ett stort svärd gavs t honom." (Uppenbarelseboken 6:4)

Mannen på den röda hästen rider nu genom världen, tar bort all fred och svingar ett blodigt svärd! Han har ridit genom Sovjetunionen och svept bort all fred!

Under de senaste åren har vi fått bevittna ett gudlöst kommunistimperiums totala upplösning. Men nu har den röda hästen galopperat igenom och förorsakat etniska krig, uppror, konflikter, kaos och förvirring.

I den tidigare Sovjetstaten Georgien visar stridande falanger inget medlidande. Tre civila flygplan har skjutits ned och hundratals har mist livet.

Jugoslavien finns inte mer!

Den röda hsten har galopperat genom detta en gång så fridfulla land och skapat ett fruktansvärt helvete där etniska krig och stridigheter råder. Bosnierna, Serberna och Kroaterna har splittrats upp, och ett inferno av hat, fruktan och blodsutgjutelse har brutit ut. Utan några som helst samvetsbetänkligheter låter de mörda och våldta tusentals.

Freden försvinner i Sydafrika, västra Afrika, Somalia, Korea, Irland och i länder som vi knappt känner till!

Den röda hästen galopperar genom dessa länder, rycker freden med sig och efterlämnar bara krig.

"Vi väntade på välgng, men inget gott kommer, på en tid med läkedom, men se, förskräckelse råder." (Jeremia 8:15)

Käre vän, allt detta är en uppfyllelse av Uppenbarelseboken 6:4! Den röda hästen har släppts lös, och varhelst han rider lämnar han efter sig i sitt spår en etnisk ande av hat: Raskrig!

Katoliker mot protestanter i Irland, serber mot kroater, muslimer mot kristna, vita mot svarta, svarta mot asiater. Länder som i årtionden levde i fred drabbas av utbrott med vilda orgier av hat, mord och dödande! Vem trodde att vi skulle få genomleva en tid som denna med våld och blodspillan?

Fast vad som förvnar mig mest är att så många amerikaner, däribland kristna, reagerar så självbeltet och upplever Amerika vara en "fredens " ö. Vi intalar oss själva: "Gud kommer aldrig till Amerika för att rycka bort vår fred!"

Visst är det sant att Amerika har fått vara en frihamn i en orolig värld. Våra kuster har utgjort ett ointagligt fäste som inga främmande trupper kan röra. Från hela världen har folk kommit hit för att säkra sina pengar och sina familjer, men nu är allt detta på väg att tas bort!

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: