31 maj 2015

Ransoner - andligt drivmedel för varje dag

Jag hittade detta inlägg på websajten ARMYBARNY:

     "Vi vill leva våra liv nära Jesus. För en del av oss krävs det att vi först närmar oss Jesus. För oss alla betyder det en daglig stund med Herren, tid i enrum med Honom i bön och bibelläsning.
     I Frälsningsarmén kallar vi denna grundläggande disciplin RANSONER. På samma sätt som en soldat i det miliära får sin dagliga ransom av mat och dryck för att soldaten ska få drivmedel till sin militära tjänst för kung och fosterland, behöver en frälsningssoldat ett dagligt intag av BÖN och GUDS ORD för att ge drivmedel till den andliga kampen för Herren."

Du kan ladda ned handboken RATIONS på engelska HÄR.

"Människan lever inte bara av bröd utan av alla ord som utgår från Herren" (5 Mos 8:3)

Vill du vara med och ta för dig av din dagliga ranson? Gör så här:

1. Köp en bra en anteckningsbok som du kan trivas med en längre period.

2. Läs ett avsnitt från Bibeln varje dag. På rupeba.se finns det fyra bibelläsningsplaner. Det är du som väljer ambtionsnivå. Vi rekommenderar att du läser Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Du kan börja när som helst under året. Bibelläsningsplanerna finner du HÄR. Aktuell bibelläsningsplan finns alltid på Förstasidan på rupeba.se.

3. Skriv ned vad som talar till dig i det kapitel du läser. Det kan vara en uppmaning, ett löfte, en förmaning, en bön eller något annat. Ibland kankse man måste läsa kaptlet flera gånger innan du finner något som talar till dig. Det får bli ditt dalgliga manna, din dagliga ransom. Israels barn fick manna under vandringen i ökning. En speciell portion tilldelad för just den dagen.

4. "Tugga" sedan vidare på ditt manna under dagen. Kom ihåg det, låt det fortsätta att tala till dig under dagen.

5. Be. Skriv ned dina böneämnen i din anteckningsbok. Be för böneämnen i fyra böneområden varje dag:
     a/ Böneämnen som rör dig själv och dina närmaste.
     b/ Böenämnen för din församling. Personer och verksamhet.
     c/ Böneämnen för Sverige. Personer och förhållanden.
     d/ Böneämnen för världen. Personer och förhållanden. (Om du t.ex. ser på Aktuellt får du    
          automatiskt en lista på böneämen)

6. Bestäm dig för att ha två stilla stunder per dag. En där du läser dagens bibeltexter, för de flesta är morgonen den bästa tiden för det, och en andra stilla stund innan du går och lägger dig. Där kan du repetera vad du tidigare skrivit. Du kan då också läsa en andaktsbok. Till exempel DAGBOKEN. Dagens andakt finns alltid på Förstasidan på rupeba.se.

7. Memorera ett bibelord varje vecka. Välj ut en vers, eller del av vers, som du verkligen vill inskärpa i dig och repetera det varje dag under veckan.

Hjälpmedel på rupeba.se:
Mannakorn/minikommentar till varje kapitel i hela Bibeln finner du HÄR.
Studiefrågor till varje kapitel i Nya Testamentet finner du HÄR.

/PBInga kommentarer: