31 maj 2015

Tidig söndagsmorgon den 31 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Idag är det sista dagen på våren. I mogon börjar sommaren, i varje fall kalendariskt. Hur det blir meteorologiskt återstår att se. Så här definieras meteorologisk sommar i Wikipedia: "Ur ett meteorologiskt perspektiv definieras sommaren utifrån förändring i temperatur samt bestämd uppmätt temperatur under viss tid. I Sverige definierar SMHI sommaren som den tid när dygnsmedeltemperaturen har varit över 10 °C i minst fem dygn i sträck. Om det därefter förekommer en kallare period räknas det fortfarande som sommar, dock med bakslag."

Veckan för vår del har varit en vecka på "hemmaplan" med endast kortare utflykter.

I tisdags var vi i Tistedal i södra Östfold och svarade för programmet på Förmiddagsträffen där. Vi sjöng duett, spelade kornett och piano, predikade och drack kaffe.

I Torsdags var vi på "Pensionärssamkväm" på HK i Oslo. Pensionärssamkväm är inte ett samkväm för pensionärer. Nej, det är ett samkväm för att avtacka en officer som går i pension. Det var en av våra goda vänner och kollegor som skulle avtackas inför pensioneringen, men pensionering på riktigt var det inte tal om, hon ska fortsätta att arbeta på heltid i varje fall ett år till.

I torsdags hade också Rut ett par lektioner med andraårskadetterna om hur deras tid som löjtnanter kommer att se ut då det gäller vägledning och fortbildningskurser. Slutet är ju nära för andraårskadetterna, om bara några veckor finns de inte till längre. Då har de blivit löjtnanter. Under de fem år som de är löjtnanter kommer de att gå fyra "löjtnantskurser". De kommer också att ha två vägledare, coacher, under det första året som löjtnanter. Dels en linjechef, som är kårledaren om de blir assistenter och divisionschefen om de blir kårledare, dels en personlig vägledare.

I lördags var det storbröllop på Jelöy. En ung löjtnant och en kadett ingick äktenskap. Under hela vårterminen har Rut och jag haft en äktenskapsförberedelsekurs för de unga tu, så de borde vara väl förberedda inför det stora steget. Dessvärre kunde vi inte vara med på bröllopet. Vi hade för länge sedan bokat en utlandsresa som inte gick att omboka. I förtröstan på att bröllop, bröllopsfest och allt annat gick bra, ska vi nu åtnjuta en veckas ledighet.

Jag hoppas att det blir en bra, välsignad vecka även för dig
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: