28 maj 2015

Turkiet uppmanar muslimer att invadera Jerusalem

Tidigare i veckan publicerade vi ett inlägg på den engelska sidan med rubriken: "Nato Ally To Muslims: Reconquer Jerusalem", läs HÄR.

Senare fick jag ett mejl från Hans Hansson som följer upp inlägget:

"I går spreds en artikel på facebook att Turkiets president Erdogan uppmanar muslimer att invadera Jerusalem. Man kan ju naturligtvis undra varför. Min analys:

Det ottomanska väldet från 1299 till 1923 – var ju den “Islamska Staten” i mer 600 år. Sultanen över Turkiet var ju också Kalif över den muslimska världen.
Vi kan se motsvarigheten i den Katolska Kyrkans och påvens makt fram till Reformationen.
Jerusalem lydde under det ottomanska väldet i c:a 400 år (inte 500 som det står i artikeln) från 1517 till 1917.

Jag kan tänka mig att det finns ett konkurrenstänkande mellan nuvarande Islamska Staten=IS och tidigare Islamska Staten=Ottomanska riket som Turkiet vill återupprätta.

Det är många som gör anspråk på Jerusalem: Syrien, Hamas, PLO, Turkiet, IS, Saudiarabien m.fl.
Sveriges bostadsminister Kaplan har lovat att medverka till att Jerusalem blir huvudstad i ett arabiskt Palestina.
Om Hamas vinner kampen mot PLO (eller tvärtom) kommer det inte finnas plats för en enda jude eller en enda kristen i Jerusalem.
Om Turkiet som i dag stöder “Muslimska brödraskapet” (vilket Hamas tillhör) vinner kampen kommer de att hämnas för att de tvingades bort 1917.
Turkiet som idag förnekar folkmordet i Armenien för 100 år sedan kommer inte skona de kristna inom Israel om de får chansen att komma tillbaka.
Att Turkiet nu uppmanar till att återerövra Jerusalem kan jag bara uppfatta som att de vill att andra skall “göra jobbet”. Sedan kommer Turkiet in och tar över.

Det finns mycket att säga om detta. Om Turkiet beviljas EU-medlemskap skulle det ytterligare försvåra för västvärlden att samarbeta med Israel."

Inga kommentarer: