2 dec. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 2 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra veckan avslutade vi tillsammans med bibelskoledeltagarna i Örnsköldsvik.
Söndagen började med ett bibelstudium och därefter var det gudstjänst på kåren.

Under bibelskolehelgen möttes vi av en stor hunger och längtan att ta till sig mer av Guds ord i sina liv. I gudstjänstens avslutning sökte sig de flesta av  mötesbesökarna fram till böneplatsen för invigning och för att söka den Helige Andes kraft i sina liv.

Efter mötet flög vi vidare till Oslos flygplats, Gardermoen, efter en kort mellanlandning på Arlanda. På Gardermoen deltog vi i ett planeringsmöte för NLDI; Nordic Leadership Development Institute. Det är en officerskurs för de nordiska länderna, tidigare har vi även haft deltagare från Östeuropa.

Denna kurs startade för ett tiotal år sedan och varje session pågår under två år, där deltagarna träffas en vecka varje termin. Rut och jag har varit med och undervisat på NLDI ända sedan starten och kommer att vara det även  denna gång. Kursstart blir i februari.

Under den gångna veckan har vi även använt några dagar för mentorsbesök och sammanträden.

I går (lördag) var vi ute med musikkåren för att spela vid julgrytan. Om du tycker att jag har stora öronskydd så är det för värmens skull och inte för att slippa höra mina musikantkamrater.

Idag är det söndag morgon och snart dags att åka till förmiddagsgudstjänsten. Musikkåren kommer att spela även där. Jag förmodar att gudstjänsten kommer att innehålla mycket adventsmusik.

I morgon tidigt åker vi till Lettland för att besöka några officerare som vi är mentorer för.

Ha en välsignad vecka. 
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: