16 dec. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den tredje Advent

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Igår var jag ute med Västerås musikkår och spelade vid julgrytan mellan 12.00 och 13.00 . Det snöade inte som på bilden ovan (som jag inte vet var den kommer ifrån). Men faktiskt, det kom några snöflingor medan vi spelade. Timmen innan stod jag grytvakt utan hornmusik och det gick bra det också.

I övrigt under veckan har vi varit med på HK:s julfest och gjort ett antal mentorsbesök till officerare i Sverige.

I fredags blev vi bjudna på en festkväll med Dr. Denis Mukwege, som just har fått Nobels Fredspris 2018. Festen till Mukweges är hölls i Waterfront Conference Center inför 3.000 gäster. Du kan läsa rapporten i Dagen HÄR.
För att få en uppfattning om det arbete som Mukwege fått Fredspriset för, kan du läsa hans nobelföreläsning på engelska eller norska HÄR.

Förutom sina storartade kirurgiska och humanitära insatser är Mukwege också pastor i en pingstförsamling i Kongo.

Festen inramades av musik av bland andra Samuel Ljungblahd. Förresten, vet du om att Rut och jag har sjungit trio med Samuel? Det var för många år sedan. Samuel var ungsomsarbetare på pionjärkåren Vårby Gård. Rut och jag var inbjudna som talare till kårens höst-kick-off. Där gjorde vi en spontantrio tillsammans. Vem kunde väl då drömma om att Samuel sedan skulle göra en sådan karriär. Jag väntar fortfarande på mitt genombrott som sångare (Jag är väl förmodligen den ende som väntar på det).

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till musikgudstjänst på kåren i Västerås. Temat är "Julens sånger". Det blir mycket hornmusik, Daniel Viklund ska sjunga "O, helga natt" och predika. Skynda dig till kåren om du ska få en sittplats.

Sedan är det snart dags för en ny vecka och jag önskar dig en välsignad ny vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: