30 dec. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 30 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen, och inte vilken söndag som helst. Det är den sista söndagen någonsin under 2018, så det kan passa bra med en liten revy på året som gått.

Men först något om veckan som gått. Huset har varit fullt av barn och barnbarn. Norgefamiljen har bott hemma hos oss och Stockholmsfamiljen har besökt oss flera dagar. Boråsfamiljen planeras komma under trettondagshelgen.

Det har varit underbara härliga intensiva dagar.  På bilden ser du de besökande barnbarnen. Det yngsta barnbarnet är inte med på bilden. Han är bara några månader gammal, så han får inte vara med och springa omkring på Stockholms gator.

Men nu till året som gått. Vi har varit deltidsanställda av Frälsningsarmén i Sverige och det arbetet har huvudsakligen handlat om mentorskap för ett antal officerare i Sverige och Lettland. Dessutom har vi i tjänsten fått privilegiet att undervisa på Distansbibelskolan Norr i Örnsköldsvik.

Under vårterminen hade vi ett visst ansvar för verksamheten på Riga första kår medan kåren väntade på sin nya kårledare från USA till sommaren. Detta innebar att vi tillbringade mycket av vår tid i Lettland under den perioden. 

Men sedan har det också hänt en del utanför tjänsten. Vi har haft kurser för socialarbetare om samtalsmetodik i Jönköping och Äktenskapskurs för officerare i Danmark. Vi har också haft många bibelhelger på kårer i Sverige, Norge och på Färöarna.

En del av vår förkunnartjänst utför vi genom rupeba. Dagligen uppdateras hemsidan och Facebooksidan. Jag har dagligen skickat ut mail med tankar från dagens kapitel i vår bibelläsningsplan till mer än 200 mailadresser.

Johannes skriver i sitt första brev: "Detta skriver vi för att vår glädje skall vara fullkomlig" (1 Joh 1:4). Här handlar det inte om hur glada mottagarna av brevet blev. Johannes skriver för att hans egen glädje skall vara fullkomlig.

Jag kan uppleva något av detsamma då jag skriver till er som tar emot mina morgonmail. Det är inte ett slavarbete. Det ger mig en fullkomlig glädje. Det är ett stort privilegium. Vill du också uppleva fullkomlig glädje? Berätta för någon om Jesus. eller skriv till någon om Jesus.

Ja, på tal om att skriva, så har jag under året som gått gett ut de tre sista böckerna av GT-boken, delarna fyra, fem och sex.

Men det viktigaste av allt är att vi har fått se flera människor bli frälsta. Men då jag skriver det fylls jag av en längtan att se många fler bli frälsta. Det finns något inom mig som gång på gång säger "Det kommer mer"!

Ha en välsignad vecka. 
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: