21 mars 2019

Saras öken av missbruk och ångest är över

- Ola Karlman i Inblick -
För inte så länge sedan plågades hon av såväl ont i själen som alkoholmissbruk. Men en dag mötte hon en som kunde hjälpa henne att finna vägen till frid och frihet. – Nu vet jag vem jag är, jag är så tacksam till Jesus, säger Sara Jonhede till Inblick.

Redan i ung ålder funderade Sara Jonhede över de djupa frågorna och hade svårt att köpa att livets mening enbart var att skaffa familj och karriär. Det måste finnas något mer än så. Hon bearbetade sina inre känslor i poesiskrivandet. Redan innan hon hunnit flytta hemifrån blev alkoholen till ett missbruk som varade i närmare två decenniers tid.

I september 2016 kom Sara för första gången till LP-verksamheten i Karlskrona för att ta emot beroendevård på kristen grund. Det gick lite upp och ned, till att börja med.
– Jag var nykter i ett par veckor, sedan drack jag under några dagar. Så höll det på under en tid, säger Sara Jonhede till Inblick.

På LP-verksamheten är bibelläsning en del av arbetsdagen och fröer av Guds ord såddes. Samtidigt kämpade hon med smärta i själen och vid ett tillfälle var ångesten så svår att hon stack en kniv där ångesten kändes. Sara fick föras till sjukhus där man sydde ihop det två centimeter djupa såret. Läkaren lagade det som var trasigt i huden, men själens trasighet var det stora bekymret och den var inte lika enkelt att reparera.
– Ljudet när kniven gick genom flera lager hud, det glömmer jag aldrig. Jag ville inte dö, det var inte därför jag satte en kniv vid diafragman där ångesten kändes. Där känner jag nu att själen växer och andas.

Sara lade frivilligt in sig på psykiatrin för att få vård för sin själsliga smärta.
– Den kvällen bad jag för första gången. Jag kände ett stort behov av att få någon sorts bekräftelse på att Gud fanns, om han nu fanns....


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: