24 mars 2019

Tidig söndagsmorgon på väg till Strängnäs den 24 mars

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Veckan började med tidig start på väg till Lettland. Vi hade beställt taxi till flygbussen som gick från Västerås Central. Vi var klara och stod utanför med vårt bagage och väntade på taxin. minuterna tickade på och ingen taxi visade sig. Efter några minuter ringde taxibolaget och talade om att man hade "glömt" bort vår beställning. Vi förstod att vi inte skulle hinna med flygbussen och att vi inte heller skulle hinna med flyget till Riga.

Innan vi hunnit fråga talade telefonisten om för oss att de skulle skicka en taxi till oss som skulle köra oss hela vägen till Arlanda. Förskräckt frågade jag hur mycket det skulle kosta och fick svaret att den kostnaden skulle naturligtvis taxibolaget stå för. Vi satte oss tillrätta i taxin och transporterades kungligt de tio milen till Arlanda. Taxametern visade "Fast pris 1.364:-". Vi behövde inte ens betala den korta sträckan vi hade beställt från hemmet till Västerås Central. På de villkoren får de gärna glömma bort flera gånger.

Den andra dagen av vistelsen i Lettland körde vi västerut från Riga hela vägen till västkusten. Mitt emellan Riga och västkusten ligger en liten stad som heter Saldus. En av de sista sakerna vi gjorde innan vi lämnade Riga som ledar för några år sedan var att öppna en ny utpost i Saldus. Öppningsmötet var en friluftsgudstjänst eftersom vi inte hade någon lokal.

De unga kårledarna berättade att de den gångna helgen hade haft medlemsupptagning av 17 nya civilmedlemmar. De hade fem till som skulle ha välkomnats som soldater den dagen men som var sjuka eller bortresta, så det blir med all sannolikhet medlemsupptagning även idag. Flera av dem vill gärna bli soldater och en soldatkurs skulle startas den närmaste tiden. Jag fick en bild av de 17 nya civilmedlemmarna, men det kan jag inte hitta idag, så jag får väl bjuda på en bild av kårledarna Ilona och Dima.

I går lördag hade vi besök av våra två barnbarn som bor i Stockholm. De kom tillsammans med sin far som även råkar vara vår yngste sonen. Vi fick en fin dag tillsammans med en is-show i Hallsta Arena. En imponerande föreställning med ett femtiotal skridskoåkare (det var svårt att räkna, de åkte ju runt hela tiden). Skridskoåkare i alla åldrar i alla åldrar, de yngsta var nog inte äldre än tre år och de äldsta var säker föräldrar till de många ungdomarna. Det var speciellt roligt för den äldsta av de två besökande barnbarnen, som är nyss fyllda tio år och som själv ägnar sig åt konståkning.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till Strängnäs för att delta i förmiddagsgudstjänsten med kornettspel och bibelundervisning. Mötet börjar klockan 11.00 om du är i närheten.

Ha en välsignad vecka
PeterBaronowsky

Inga kommentarer: