1 dec. 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 1 december

Förra söndagen avslutade vi helgen med Distansbibelskola Norr i Örnsköldsvik. Efter morgonundervisningen på bibelskolan var det gudstjänst på kåren. Det var stor fest med alla barnen och välkomnandet av fyra nya medlemmar på kåren  (bilden).

På tisdagskvällen hade vi samling för hemgruppen hemma hos oss i Västerås. Det är dessvärre inte så ofta vi kan vara med på hemgruppssamlingarna, men det är en förmån att få vara med de gånger vi kan. 

Under veckan har jag också lagt ut det sista avsnittet på vår digitala bibelskola om tio Steg i tro. Varje tisdag de senaste tio veckorna har det kommit ett nytt avsnitt. Om du har missat något kan du finna hela serien här: https://rupeba.blogspot.com/2019/11/bibelskolan-to-steg-i-tro.html

Under veckan reagerade vi  starkt på en artikel i Dagen med rubriken: "Samkönat äktenskap inget hinder för att bli frälsningssoldat". Det resulterade i två artiklar som vi skrev i onsdags och i fredags. De två artiklarna lästes sammanlagt av mer än 2.000 personer, vilket troligen är rekord på rupeba.se. Om du mot förmodan är en av de få som inte läst artiklarna kan du läsa dem här:
Onsdagsartiklen: https://rupeba.blogspot.com/2019/11/har-fralsningsarmen-andrat-standpunkt.html

Fredagsartikeln: https://rupeba.blogspot.com/2019/11/fas-larosats-nr-1.html
Ytterligare ett inlägg kommer i morgon.
Hela lördagen tillbringade vi i Stockholm tillsammans med yngste sonen och hans familj. Dagen började med att vi gick på skridskoträning (se bilden). Sedan blev det flera promenader och dagen avslutades med lördagsmys hemma hos familjen. Det är alltför sällan vi haft möjlighet att träffas under en period.

Nu går vi in i årets sista månad och den sista månaden i årets bibelläsning "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Under december läser vi Uppenbarelseboken och de sista psalmerna i Psaltaren. Sedan, den 1 januari 2020, börjar vi på bibelläsningsplanen "Gamla Testamentet på två år". Om du inte redan har anmält dig för att få dagens inlägg i ett mejl, kan du skriva till info@rupeba.se och skriva "Utmaningen 2020".

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till kåren i Västerås för förmiddagsgudstjänsten. Idag ska det bli soldatinvigning och välkomnande av nya civilmedlemmar. Stor fest i Västerås.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: