29 dec. 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås 29 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Efter en veckas julfirande. I måndags körde vi ned till Borås, eller för att vara mer exakt, till Frufällan där äldste sonen bor med sin familj. På vägen till Borås hämtade vi upp äldsta barnbarnet som studerar på högskolan i Eskilstuna.

Frufällan ligger mellan Borås och Fristad, och Fristad är den plats vi bodde då vi flyttade hem från Norge första gången. Varför heter Frufällan Frufällan? På Wikipedia kan man läsa:  "Många har gjort sig lustiga över namnet Frufällan. Det har dock en naturlig förklaring, och kommer från en gård med namnet Frugården som hade en skogsfälla/svedja (skogen fälldes för att ge mark där ett torp skulle kunna byggas). Torpet låg nära järnvägen och gav namn åt en hållplats vid denna, och senare till hela stationssamhället."

I Frufällan fick vi vara med om en heldags julaftonsfirande tillsammans med Boråsfamiljen med julfrukost, jullunch, julevangeliet, julklappsutdelning, Kalle Anka och julgröt.

På juldagens förmiddag fick vi vara med om gudstjänsten på Frälsningsarmén i Borås. Äldste sonen Mikael och jag spelade kornettduett med Rut på pianot. Mikaels fru, Johanna, sjöng solo ackompanjerad av Mikael på piano, Jag predikade och Mikael avslutade med trumpetsolo.

Efter lunch satte vi oss i bilen för att åka tillbaka hem till Västerås för att hinna hem i tid för att ta emot Norgefamiljen som anlände på Annandag Jul.

På lördagen anslöt även Stockholmsfamiljen och vi fick fira en något försenad "julafton" tillsammans med de två yngsta sönerna med familjer.  

Ja, den här veckan blev det verkligen en veckorevy från en mycket personlig utkikspunkt.

Jag önskar er alla en välsignad vecka, som kommer att innehålla ett årsskifte, ja till och med ett deceniumskifte.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: