17 dec. 2019

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

- Världen idag -
Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton år flyttade han tillbaka förra året och gick med i Opalkyrkan. – Cirkeln är sluten. Jag lämnade Tynnered förstörd och kom tillbaka som en helt ny människa, säger han.

Torbjörn Lindkvist berättar att många av barnen på skolan är oroliga och vill att folk ska sluta skjuta på varandra.
– Jag tror verkligen att Gud vill använda mitt trasiga liv för att möta ungdomarna här. Jag förstår deras språk, säger han.

Torbjörn var skilsmässobarn, hade läs- och skrivsvårigheter och stammade mycket. Hans familj var trasig och han var ofta rädd och ledsen. I högstadiet började han dricka alkohol för att komma bort från verkligheten.

När han var 17 år tog han sin första extasytablett i en lägenhet ett stenkast från den nybyggda Opalkyrkan. Under tolv år var han även huligan i fotbollsfirman Wisemen som följer IFK Göteborg. Han levde dubbelliv och ljög för sina närmaste.

I 20-årsåldern fick han ett års fängelse för grov misshandel.

– Jag var en väldigt hatisk person och såg inget värde i mig själv eller andra människor. Fotbollsvåldet blev som en drog. Varje gång jag slogs tömde jag ut all ilska och hat, men det fylldes på hela tiden.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/forsamlingsliv/var-fotbollshuligan-forvandlades-av-jesus/repskr!xKxDsXYxCAlJy7r8C59@OA/

Inga kommentarer: