18 dec. 2019

Världens ledare kan aldrig rädda världen

"Den kristna kyrkan har alltid fungerat bäst när den levt i profetisk distans till världsliga ledare, men har alltid förlorat i kraft när den gift sig samman med den jordiska makten."

- Per Ewert i världen idag -
Klimatmötet i Madrid avslutades i helgen i besvikelse. Världens politiker förmådde inte enas i en gemensam lösningsmodell för miljöhoten mot vår planet.

Makthavarnas misslyckande blir samtidigt en fond för den stora julberättelsen som vi åter står inför – en berättelse där räddningen inte kommer via maktens korridorer. Den stora frälsningsplanen föds i skymundan – kanske rentav i ett stall.

Det är inte bara på FN:s klimatmöte som politiker famlar inför de stora utmaningarna. Stefan Löfven höll i söndags sitt jultal, med nya utfästelser om att regeringen kommer att klara samtidens stora utmaningar. Men av opinionsundersökningarna att döma tvivlar allt fler på statsministerns förmåga att leva upp till de stora orden.

Innan Stefan Löfven höll sitt tal i Visby besökte han Frälsningsarmén. Om han varit uppmärksam hade han kunnat lära mycket av deras vision, som skulle kunna upprätta både människor och nation. Soppa och tvål är en god början, men det tredje benet i Frälsningsarméns devis – frälsning – kan vara en avgörande nyckel till vår tids samhällsproblem.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/ledare/varldens-ledare-kan-aldrig-radda-varlden/repskd!kivfkqNCoAEXfanHtfRRQ/

Inga kommentarer: