5 dec. 2019

Hantering av konvertiter påvisar rättsskandal

- Världen idag -
I fredags anordnade Skandinaviska människo­rätts­juristerna, tillsammans med Newman­institutet och arbetsgruppen #rättilltro, ett seminarium på temat ”Kristna konvertiter i asylprocessen – rättssäkert behandlade eller utvisade till dödsstraff?”.

Programmet var digert, många röster kom till tals, och det som presenterades talade starkt till både hjärta och hjärna. Allra mest berörande var mötet med den afghanske konvertiten Mastafa Mohammedrezai, vars juridiska ombud är Ruth Nordström från Skandinaviska Människo­rätts­juristerna.

Migrationsverket menar att Mohammedrezais konversion är falsk, medan han själv och människorna runt omkring honom hävdar det motsatta.

Med tanke på detta skar det i hjärtat även när Peter Paulsson från Open Doors presenterade fakta om vad man som konvertit kan komma att vänta om man sänds tillbaka till Afghanistan. Landet är nummer två på listan av de värsta länderna för en kristen att leva i.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/muslimsk-handlaggare-konvertitens-tro-inte-genuin/repslb!4gMxBbLvj0VcqFMEDv8mA/

Inga kommentarer: