17 dec. 2019

Statsminister Löfven hjälpte till hos Frälsningsarmén

- Dagen -
VISBY. Julklappsinslagning och gripande livsberättelser mötte statsministerparet i deras besök på Frälsningsarmén i Visby på söndagen.
– Det är fint att det finns mycket verksamheter som vill se till att fler människor ska ha en anständig jul.
När statsministern Stefan Löfven (S), tillsammans med hustrun Ulla, kom till Frälsningsarmén i Visby på söndagsförmiddagen var det en ovanligt lugn tillställning.

Endast ett fåtal journalister var på plats när statsministerparet fick höra om Frälsningsarméns arbete i jultid. Arbetet med att "hålla grytan kokande" har varit en tradition i rörelsen i 125 år....


...Efter julklappsbestyren fick statsministerparet sitta ner och möta både lokala volontärer som valt att ägna sina jular åt att skapa julfrid åt andra människor, men även några personer som fått sina liv förvandlade genom Frälsningsarméns arbete. Berättelser om att ta sig från utanförskap till självförsörjning som berörde paret Löfven märkbart.

– Det har betytt allt. Jag fick för första gången någon som trodde på mig, särskilt när jag själv inte gjorde det. Det som betydde allra mest var att jag fick en tro på Gud, berättade Camilla, som kom i kontakt med Frälsningsarmén för elva år sedan och som har gått igenom Frälsningsarméns sociala program.


Läs mer här: https://www.dagen.se/nyheter/statsminister-lofven-hjalpte-till-hos-fralsningsarmen-1.1633689

Inga kommentarer: