26 apr. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 26 april

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen i en värld som är starkt präglad av Corona-pandomin. För många innebär Corona-pandomin en katastrof: För många innebär det sjukdom eller att någon anhörig dör. Många håller på att gå under på grund av oro. För många innebär det arbetslöshet, eller att mitt företag som jag satsat mitt liv på går i konkurs.

Mitt i allt elände innebär Corona-pandomin också att vi vänder oss till Gud. I en tid då vi i vår högteknologiska tid med en oöverträffad medicinsk kunskap drabbas av ett litet virus står vi alla handfallna. Ingen vet vad som sker, eller hur länge det ska hålla på, eller om vi ens kan finna ett botemedel mot pandomin som drabbar hela världen. 

Mitt i allt detta är det många som vänder sig till Gud. I Jobs bok kan vi läsa:"Hur kan Han lära dig bedja, om icke genom nöd" (Job 36:19 -1917 års översättning).

I många kristna sammanhang mobiliserar man människor att be till himmelens Gud.

Frälsningsarmén uppmanar till bön kl.12.00 varje dag. På knä, om möjligt.

I veckan kontaktades Rut och jag av "Bön för Sverige" med frågan om vi kunde medverka med några inlägg i den dagliga bönestunden de sänder ut klockan 20.00 varje kväll. Du kan ta del i den bönen på "Bön för Sverige" på Facebook.

Sverigebönen uppmuntrar "till bön varje kväll klockan 19.00 för att coronaviruset och all rädsla som lamslår ska upphöra,  samt uppmuntra kreativitet till att bygga vårt samhälle". De presenterar också en lista med fjorton aktuella böneämnen i Coronatider. (Läs mer här: https://rupeba.blogspot.com/2020/04/vi-star-infor-en-ny-tid-i-sverige.html)

Allt detta i tron på att Gud svarar på bön. Ett bevis på detta la vi ut på rupeba i fredags. Det handlar om en ekumenisk bönegrupp som träffas varje lördag (utom julafton) på Frälsningsarmén i Umeå:
"– Vi ser många saker som vi får koppla ihop med förbönen, säger Roland stilla.
Han berättar om när Fräls­nings­arméns kulturskyddade hus hade fått en vattenskada som skulle bli för dyr att reparera. På en lördagsbön i deras kyrksal kastade en förebedjare sig ner på golvet efter en tappad enkrona och ropade: ”Gode Gud, du kan skapa en miljon av den här!”
– Veckan efter ringde de från huvudkontoret och sade att de hade fått en miljon kronor donerade till kyrkan i Umeå! Efter det sade Frälsningsarmén att lördagsbönen aldrig får flytta härifrån – de kände sig så välsignade av den. Och vi är välsignade som får vara här, tillägger Roland".
(Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/forsamlingsliv/de-bad-till-gud-da-upphorde-moskebygget/reptcy!eR@gkZ0k7wE8uqgY8Wrhw/)


Du får vara med att ropa till Herren också du!
Ha en välsignad bönevecka
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: