21 apr. 2020

Vittnesbördet: "Gud sökte upp mig"

- Inblick -
Som ung gick Göran Skytte i söndagsskola, konfirmerades och funderade på att bli präst. Men som många andra unga intellektuella på 1960-talet kom han i kontakt med vänsterrörelsen och kommunismen. Vietnamkriget pågick och dörrar öppnades för ett nytt annorlunda tänk. – Vi var högljudda och vi tog snabbt över tidningar och media. Denna ultrakommunistiska vänsterrörelse, var militant och jag själv blev leninist, berättar Göran....

...Göran hade det tufft i början av sina Skytte-program: ett hektiskt liv, en stressad tillvaro, en psykisk press, och olycklig kärlek. Han var ensamstående pappa med mycket strålkastarljus. Detta blev för mycket.
En morgon 1990 stannade han plötsligt och oförutsägbart bilen vid en kyrka och gick in i den. Göran berättar allvarligt:
– Jag är ensam och jag ser hur ljuset träffar Jesus, som hänger döende på ett stort träkrucifix ovanför altaret. Jag sätter mig allra längst bak i den tomma kyrkan, knäpper mina händer och ber bönen: ”Gode Gud, hjälp mig, amen.” Detta var den utlösande faktorn som fick mig åter in på trons väg.
– Vid denna tid, i början på 90-talet, var kristen tro utskrattad och trakasserad i media.


Läs mer här:  http://www.inblick.se/nyheter/2020/04/17/gud-sokte-upp-mig

Inga kommentarer: