4 mars 2013

Gud häpnar

En av söndagens texter igår var hämtad från Jesaja 59. Profeten beskriver situationen i landet och säger "Rättvisan trängs tillbaka...det som är rätt kan inte komma fram...sanningen har försvunnit" (vers 14-15).

Jag tycker att den beskrivningen passar väl in på vår tid. Vi översköljs av information som ofta går emot Guds ord. Det som är rätt kommer inte fram och sanningen har försvunnit.

Då Gud betraktade situationen på Jesaja tid blev han förundrad över att ingen trädde fram (vers 16). Det verkar som om Gud hade förväntat sig att någon skulle höja rösten mot orättfärdigheten och lögnen och låta det som är rätt komma fram. Men ingen gjorde det och det gjorde Gud förundrad.

I Bibel 2000 står det att Gud "häpnade" över att ingen grep in. Vi behöver kristna röster i media och i det övriga informationsflödet. Vi behöver kristna tidningar som Dagen och Världen idag som försöker höras i mediabruset. Vi behöver också kristna i bloggvärlden, Facebook, Twitter och andra sociala medier. Det är därför rupeba.se finns. Vi vill vara en av de många som träder fram och som höjer sin röst. Var finns du? Hörs du? Eller är du en av dem som gör Gud häpen över att du inte träder fram? Har du ingen plattform är du välkommen att vara gästbloggare på rupeba.se.

Jag vill i alla fall inte göra Gud häpen över att jag inte träder fram. I morgon tänker jag till exempel höja rösten lite extra och göra ett inlägg här på rupeba.se med rubriken "Varning för villolärare". Jag hoppas att jag kommer att höras i mediebruset.

Inga kommentarer: