31 mars 2013

Tidig söndagsmorgon i Tjöme den sista mars

Veckorevy från min personliga utgångspunkt på livet samt rapport från  Påskefestival i Tjöme, Norge.

Så var det söndag igen. Den här söndagsmorgonen vaknar jag upp i Tjöme, Norge, nära en plats som heter "Verdens ende". Här finns det ingen återvändo, ska man tillbaka till civilisationen är det bara att vända om och åka tillbaka över alla broar och öar tills man kommer tillbaka till fastlandet igen. Bilden ovanför är från vårt fönster på hotellrummet där vi bor i nästan en vecka.

Idag är det inte bara jag som är uppe tidigt. Första gudstjänsten börjar klockan 8!! Före frukost!! Med tanke på att vi också går över till sommartid den dagen så börjar mötet egentligen klockan sju. Vi får se om det är någon som orkar upp så tidigt. Hittills har möteslokalen varit nästan fullsatt (170 personer) en halvtimme före mötena.

Det har varit en fantastisk och intensiv vecka.

Veckan började med att vi, på väg till Tjöme, sov över ett par nätter hos en av sönerna med familj som bor på Jelöy i Norge. Därefter har vi tillbringat veckan på Rica Havna Hotel i Tjöme med att tal på Påskefestivalen 2013. Det har varit tre möten varje dag och det fortsätter även idag och i morgon och konferensen avslutas på tisdagsmorgonen efter morgonandakt och frukost. Jag har publicerat en dagliga rapport varje dag här på rupeba.se.

Igår var det en "mellandag". Korsfästelsen var fredagens budskap och Uppståndelsen är dagens budskap. Påskafton hamnar mitt emellan. Rut talade på förmiddagen om befrielsen i att kunna förlåta. Många människor är fångar i saker som hänt i det gångna och behöver förlåta, släppa taget, för att själva komma ut i frihet. Många var starkt berörda av budskapet och tog steget att "släppa taget" och ta ett steg ut i frihet.

På eftermiddagen var det påskvandring med olika stationer i påskens budskap. Vi fick vandra tillsammans med Jesus. Efter påskvandringen talade jag om den fortsatta vandringen med Kristus. Vi får vandra vidare i de gärningar som Gud har förberett för var och en av oss (Ef 2:10).

På kvällsmötet tog man upp en kollekt till vårt nystartade ReBoot-projekt i Lettland. Offervilligheten var överväldigande. Arrangörerna av konferensen bestämde innan mötet att de skulle bidra med 5.000 Norska kronor till ReBoot. Du kan läsa mer om projektet HÄR.

Imorgon fyller rupeba.se fem år! Du kan läsa mer om det imorgon. Då är det förutom en ny månad också en ny vecka och jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: