10 mars 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö den 10 mars

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndagsmorgon igen och vi har kommit en vecka närmare sommaren.

Den här veckan har vi skickat in Ruts andaktsbok, Dagboken på norska, till tryckeriet. Det är inte vi som har översatt den till norska, utan den är översatt till norska av en en äkta nordman. Eller kanske nordkvinna rättare sagt. Det är en av våra tidigare elever, Marianne Spor, som under mer än ett år översatt andakterna och publicerat dem på en norsk hemsida som hon ansvarar för.
Vi räknar med att få boken från tryckeriet i god tid, så att vi kan ta med den till påskkonferensen i Tjöme, Norge, där Rut och jag kommer att tala.

På tal om påskkonferensen i Tjöme så är jag faktiskt imponerad av arrangemanget. Konferensen börjar onsdagen före påsk och slutar tisdagen efter påsk. Det är tre möten varje dag och eftersom den är förlagd till ett dyrare hotell så är deltagaravgiften mycket hög. Kommer det någon till en sådan konferens? Ja, vi fick just besked om att hotellet är fullt, 140 anmälda deltagare, och att det finns en väntelista med, för närvarande, åtta namn. Jag undrar om det skulle gå att samla till en liknande konferens i Sverige?

Under veckan som gick var vi också och lyssnade på Åke Petersson som berättade om "Mitt liv som musikant" på Templet i tisdags. Åke var under 1970-talet ledare för ungdomskören "Det nya livet" i Stockholm. Den kören och den perioden hade livsavgörande betydelse för Rut och mig och vårt fortsatta liv. Du kan läsa mer om det i Mitt Personliga vittnesbörd del 2.

Åke hade på sig sig en T-shirt med bild från ett friluftsmöte på Hötorget i Stockholm någon gång efter 1975. Jag finns med på bilden, men det är det inte så många som kan se.
Nu i helgen har vi också besök från Riga. Det är Norm och Isabel Beckett som är ansvariga för officersskolan i Lettland. De är australiensiska officerare och har tjänstgjort i Lettland i snart tre år. Det blev förstås en del sightseeing i Stockholm. Mest från bilen på grund av det blåsiga vädret, Drottningholms slott, Gamla Stan, Djurgården och Kaknästornet.

Men, som sagt, nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Stockholm för att lyssna på General Linda Bond som är på besök i Stockholm över dagen. Det blir Gudstjänst klockan 10.00 och Officersmöte klockan 14.00.

Sedan blir det nog måndagsmorgon och då åker Becketts tillbaka till Riga och en ny vecka börjar. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: