17 mars 2013

Söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utsiktspunkt på livet

I veckan som gick har vi besökt lillasyster Pia som numera bor i Tranås. Man kan säga att Tranås är utgångspunkten för familjen Baronowskys liv. Mamma och pappa möttes en gång för länge sedan på Frälsningsarméns söndagsskola i Tranås. Några år senare gifte de sig. Kan det vara runt 1943, mitt under brinnande världskrig? Så här såg det ut vid det tillfället. Bilderna från bröllopet fick jag förra veckan från kusin Annika i Tranås.


Om man tittar riktigt noga på bilden kan man se musikkåren till vänster på plattformen. Den dirigeras av morbror Gunnar Borg med ryggen mot lokalen. Musikkåren växte senare till antal och kvalitet och som liten pojke gjorde jag ett mindre lyckat gästspel i musikkåren. Det kan man läsa mer om HÄR.

Under besöket i Tranås återfick vi bröllopsringen som varit förlorad i trettio år. Du kan läsa den makalösa "Sagan om ringen" HÄR.

Ja, det blev lite historiskt perspektiv på det här inlägget. Mina föräldrars bröllop 1943, vårt eget bröllop 1969 och nu är vi plötsligt framme i en tidig söndagsmorgon 2013. Och eftersom det är söndagsmorgon är det snart dags att åka till Stockholm för att gå på förmiddagsmötet. Idag är det musikgudstjänst med Templets musikkår, Lidköpings musikkår, Templets minibrass och Kalle Ljungholm som solist.

Sedan kommer det förmodligen ytterligare en vecka. Dom säger att det ska bli en kall vecka, men jag hoppas att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: