26 sep. 2013

Är Islam verkligen fredens religion?

Den politiskt korrekta uppfattningen i Sverige idag är att Islam, trots allt vad vi kan läsa om i tidningarna, är en fredens religion. Och då motsatsen rapporteras, skyndar man sig att tillägga att terrordåden och dödandet inte beror på religionen. Är detta verkligen sanningen?

Den gångna helgen dominerades nyhetsflödet av ett utbrett, avsiktligt dödande i Kenya och i Pakistan. Den ena nyheten handlade om det stora överfallet på shoppingcentret i Kenya, då terroristerna sköt vilt omkring sig, uppenbarligen för att döda så många oskyldiga som möjligt. Gruppen som står bakom dådet är islamistisk organisation med syfte att införa sharialagar. Att införa sharialagar borde väl vara ett religiöst mål?

Den andra huvudnyheten var ett riktat anfall mot en kristen kyrka. Också den med målet att döda så många kristna som möjligt. Orsaken att man vill döda så många kristna som möjligt var att de hade fel tro. Det borde väl anses som ett religiöst betingat motiv? Dådet utfördes av självmordsbombare, människor som frivilligt och villigt är beredda att dö på grund av att deras religion utlovar speciella privilegier för dem som ger sitt liv i martyrdöden för sin religions skull. Borde inte det anses vara ett religiöst motiv?

Men ändå sägs det oupphörligen att Islam är fredens religion och att de mord som utförs av islamister inte har något med religionen att göra.

Verkligheten gör att det är svårt att tro på dessa uttalanden, hur ofta de än uttalas.

Källor:
Dagens Nyheter: Värsta terrorattenatet i Kenya sedan 1998
Svenska Dagbladet: Fruktansvärda scener inifrån
Dagens Nyheter:  Självmordsbomb mot kyrka – minst 72 döda
Svenska Dagbladet: Självmordsbomb mot pakistansk kyrka

Inga kommentarer: