1 sep. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 1 september

Liten veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Nu har vi bytt utkikspunkt på livet. Det första vi ser då vi står upp på morgonen är Oslofjorden. Från vår balkong kan vi se himmel och hav mötas i horisonten rakt söderut.
Utsikt från vår balkong
Jag har ju tjatat om vår flytt här på "Söndagsmorgon" ett par veckor nu, men det var den här veckan som det verkligen hände. Lastbilen lastades, körde och lastades av.
Nu börjar jag förstå att packningen är bara halva jobbet vid flyttningen. Det är minst lika mycket arbete då man kommer fram.
På trappan till huset på Jelöy möttes vi av välkomstblommor från Agneta och Gunnar Kjellén. Då vi sist bodde på Jelöy för ungefär trettio år sedan var Agneta dagmamma för våra två minsta söner. Nu bor en av de sönerna själv granne med oss och är lärare på skolan. Tiden går...
Nu är det september. Sommaren är slut. Sommaren är en tid då många bloggsajter stänger och nu börjar de så sakta vakna till liv igen. Men vi har som vanligt hållit igång hela sommaren och under de tre sommarmånaderna har vi haft mer än 24.500 "besök" på rupeba.se, det vill säga att 24.500 gånger har någon klickat in på någon av våra sidor.
På området där vi bor har Frälsningsarmén samlat sina utbildningsresurser. Här finns Folkhögskola, Officersskola, "Medarbeiderskole" (som påminner om Frälsningsarméns Sociala Institut  som tidigare fanns i Sverige). Alltsammans går under namnet Frelsesarmeens resurssenter, och du kan läsa mer om det HÄR.
På området finns det också en kårlokal dit Moss kår har flyttat, och eftersom det är söndagsmorgon ska vi snart promenera upp till gudstjänsten där.
Och sedan börjar snart en ny vecka. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

1 kommentar:

Håkan Gniste sa...

Härligt, Peter o Rut.
Gunillas och min utkik de senaste dagarna är Ågesta officersskola, där vi undervisat.Idag blir det Kår 393, där vi medverkar på fm .
Gud välsigne er i Norge!