15 sep. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 15 september

 Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Vår andra arbetsvecka i Norge är nu över. Denna vecka har vi deltagit i konferenser på Jelöy Kurscenter som ligger i backen ovanför det hus vi bor i. De första tre dagarna var det Ledardagar med ca 50 deltagare och den senare delen av veckan var det konferens för divisionscheferna.

Under veckan har vårt arbete i Norge presenterats för alla ledare. Vi kommer att resa mycket och har under veckan planerat in resor till alla delar av Norge, samt en vecka på Island.

Kurscentret ligger vackert placerat med utsikt över Oslofjorden. Vid sidan av kurscentret ligger Moss kårs lokaler, och på samma område ligger också Jelöy Folkhögskola. Lite längre ned i backen ligger Officersskolans lokaler inrymda i det gamla Vilohemmet.

Nedanför anläggningen ligger lärarbostäderna i en parhuslänga där vi bor. Här kommer lite bilder för den som är intresserad.
Kurscentret
Kårlokalen
Kårlokalen uppifrån backen
Folkhögskolan
Officersskolan där vi har vårt kontor
Parhuslängan med lärarbostäderna
Den här helgen är det FA-cup i fotboll på Jelöy. Ett lag från Sverige, bestående av våra söner och några kamrater, ställer upp under namnet SVEA RIKE. Yngste sonen kom med en bil från Stockholm med sex personer i fredagskväll. Från Borås/Göteborg kom äldste sonen med en bil med fyra personer i lördags morse. Det svenska laget sover över hos oss och hos mellansonen som bor i samma parhuslänga som vi.
Fotbollsplan på Jelöy Folkhögskola
Nu är det söndagsmorgon och förmiddagsgudstjänsten är flyttad ut på fotbollsplanen. Sen är det dags för en ny vecka....

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: