1 juni 2015

Den passionerade bruden (Aug 1995)

Inte alla som tillhör vad som kallas nådetidens församling kommer att vara med som Jesu Kristi brud. Inte alla som sger: "Herre, Herre" kommer att få gå in i himlen. Vi vet detta från skriften.

Hur som helst, inom den prästerliga kyrkan över hela världen finns en utvald kropp. En helig kvarleva, som kommer att innefatta Kristi brud. Just nu förbereder Gud den här bruden för bröllopet med Hans Son. Han kommer att introducera bruden för sin brudgum vid Lammets bröllop!

De troende som utgör bruden behöver inte tillhöra den organiserade kyrkan. Men de har en sak gemensamt: De har en passion för Jesus! Detta är det första kännetecknet hos alla dem som utgör Jesu brud. De är totalt förälskade i sin Herre. Man känner igen dem mer på kärleken till Honom, än på kunskapen om Honom.

Sanningen är att kyrkan idag ruineras av en död, intellektuell strävan efter teologi, men som saknar hjärta för Kristus. Bibelskolor och seminarier är fyllda med studenter och lärare som tillbringar år för att fördjupa sig i doktriner, hårklyverier, felletande i Bibeln, arkeologi, mirakler och den historiske Jesus.

Det är denna kunskap om Jesus - utan hjärta för Honom, som har producerat den nuvarande Laodicea-kyrkan. Vi är en kyrka som intellektuellt sett har allt rätt. Vi vet hur man ska möta allt vårt folks behov. Vi ger massor av resurser, och tror inte att vi behöver ngonting. Där sitter vi tillbakalutade och tänker: "Nu är det inget mer vi kan tillägga. Vi har alltihop!"

En del kyrkor här i New York City tror att de har täckt alla behov. De anställer själavårdare för personalen, psykologer, psykiatriker - allt som behövs för den mänskliga kroppen och själen. Men en sådan kunskap, utan ett passionerat hjärta som brinner för Jesus, producerar bara en dubbelt död församling.

Aldrig tidigare i historien har det funnits så mycket huvudkunskap om andliga saker, men samtidigt med en så liten innerlighet i förhållandet till Jesus. Den sista tidens Laodicea-församling är full av kunskap om Kristus, men dess hjärta är stängt för Honom!

En predikant kan stå framför en församling och ge ut en ström av intellektuella ord. Kunskap som han har samlat på sig från bibelskolor och seminarier, eller som han själv studerat sig till. Ändå kan det vara den tråkigaste av predikningar.

Utan ett brinnande hjärta för Jesus lämnar den åhrarna oberörda. Om predikanten bara känner till Jesus intellektuellt och själv inte älskar Honom, blir resultatet bara död kunskap och inte liv.

Just nu torkar människor i de flesta kyrkor nästan ut, andligt sett. Ironiskt nog är det de mest utbildade talarna som någonsin stått i en predikstol som står för predikningarna. Dessa män har blivit tränade och åter tränade, och ändå har de aldrig haft ett brinnande hjärta för Jesus! Jag kan bara säga en sak: Kyrkan kommer aldrig att ha en bruds hjärta fyllt av kärlek till Kristus, så länge herdarnas hjärtan är kalla.

Jesus säger i Matteus 24: "Därför måste ocks ni vara beredda, ty när ni minst väntar det, då kommer Människosonen" (Matt 24:44).

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: