28 juni 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Tillbaka till Jelöy efter en del utflykter under veckan! Nu i slutet på veckan var vi en snabbtur till Stockholm för att hämta lagret av studiehäften till Tio Steg Framåt. Det är ett studiematerial som Rut och jag skrev tillsammans med Bert Åberg för 25 år sedan. Sedan Frälsningsarméns Institut las ned, i förbindelse med att vi flyttade till Lettland, har materialet legat magasinerat på Handelsavdelningen på Värtan.

Tio Steg Framåt är ett studiematerial om kristen tro. De första fem stegen, På Väg, handlar om vägen till tro, De fem följande stegen, Vägen Vidare, handlar om steg vidare i det kristna livet.

Tio Steg Framåt kan både användas för personligt sudium och för gruppsamtal. Materialet blev tidigt översatt till en rad olika språk och bland det vi fick med oss till Jelöy finns materialet, förutom på svenska, på norska, finska, engelska, spanska, franska, tyska, ryska, estniska och farsi.

Under de senaste åren har vi några gånger fått frågor om Tio Steg Framåt från kårer som har verksamhet för invandrargrupper. Speciellt grupper som talar farsi eller ryska. Frälsningsarméns fängelsemissionärer i Norge, möter också människor från flera olika länder, och även där kan det vara bra att ha kristen litteratur på deras hemspråk. Du kan läsa mer om Tio Steg Framåt HÄR.

Resan till Stockholm  var en bilresa på 55 mil öterut. Tidigare i veckan åkte vi fram och tillbaka 55 mil norrut, till Trondheim. Dena gång inte med bil. Flygplatsen ligger 10 mil norr om Jelöy och normalt tar vi bilen till Oslo Lufthavn i Gardermoen. Då vi ska med ett tidigt morgonflyget är det inte helt okomplicerat  att ta sig igenom Oslo i morgonrusningen. Så denna gång prövade vi ett annat alternativ. Vi gick till tågstationen i Moss (30 minuter), tog tåget till Oslo, flygtåget till Oslo Lufthavn och flyg till Trondhein där Divisionschefen väntate på oss. Då vi femton timmar senare kom hem igen, efter den avslutande promenade från tågstationen, var vi ganska nöjda med resor för den dagen.

Nu ska vi vara hemma ett par dagar innan vi åker till Frälsningsarméns världskongress i London. Där ska vi tillsammans med 16.000 andra salvationister gå på möten, seminarier, konserter och marscher. Det kommer säkerligen några rapporter här på rupeba.se under veckan.

Sist det var världskongress var år 2000 i Atlanta, USA. Där hade Rut och jag förresten en utställning om Tio Steg Framåt.

Nu är denna vecka snart slut och snart är det dags att åka till London. Nästa Tidig Söndagsmorgon kommer förmodligen från London, om inte Jesus har kommit tillbaka innan dess. Om han har kommit tillbaka räknar jag inte med att skriva några fler Tidig Södagsmorgon.

Jag önskar dig en välsignad vecka. Antingen Jesus kommer tillbaka under veckan eller inte.

Peter Baronowsky


Inga kommentarer: