10 juni 2015

Sju kvinnor skall ta tag i samma man

David Wilkerson (september 1995)

David Wilkerson skriver i detta budskap att det enligt  Jesaja kommer att finnas två slags församlingar i den sista tiden.

Den ena församlingen beskriver Jesaja så här:
 "På den dagen skall sju kvinnor ta tag i samma man och säga: 'Vi vill själva föda och klä oss. Låt oss bara få bära ditt namn! Ta bort vår vanära!'" (Jesaja 4:1)

Kvinnorna (det feminina) är bruden och mannen (det maskulina) är mannen. Här beskrivs en slags församling som gärna vill heta kristen, men i övrigt inte ha med Kristus att göra. De vill sköta sig själv på alla sätt, men vill gärna bära det kristna namnet.

Men det kommer också att finnas ett annat slags kyrka i den sista tiden: ""På den dagen skall HERRENS telning bli till härlighet och ära och landets frukt till stolthet och prydnad för den räddade skaran av Israel." (Jesaja 4:2)

Om den församlingen säger Jesaja: "när HERREN har tvättat bort orenheten från Sions döttrar och sköljt bort blodskulderna från Jerusalem genom domens och reningens ande." (Jesaja 4:4).

Det är den församlingen som en gång ska vara en färdig brud "utan fläck och skrynka" som ska möta brukgummen i det slutliga bröllopet.

Du kan läsa hela budskapet HÄR.

Inga kommentarer: